• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković - Korne: Za brejk više!

Jelena Janković plasirala se u polufinale Suec opena u Parizu, savladavši domaću teniserku Aliz Korne rezultatom 5:7, 6:4, 6:4.

 Janković - Korne: Za brejk više! Izvor: MONDO

Bio je to još jedan u mnoštvu mečeva koje je Jelena odigrala po principu "zašto jednostavno, kada može komplikovano".

Prvi set je prokockala uprkos vođstvu od 5:2 uz dva brejka prednosti, da bi poslije mnogo preokreta ipak uspjela da dobije naredna dva i trijumfuje nakon dva sata i 38 minuta igre.

Meč su obilježili nevjerovatni problemi i često nesposobnost obe teniserke da osvoje gem na svoj servis. Dovoljno je reći da se od prvih 18 gemova čak 14 završilo brejkom, dok je od ukupno 32 gema 19 pripalo igračici koja je reternirala.

Jankovićeva, koja je postavljena za drugog nosioca, u polufinalu će se sastati sa Francuskinjom Ameli Morezmo (8), koja je pregazila Poljakinju Agnješku Radvansku (4) sa 6:2, 6:0

Drugi polufinalni par daće pobjednice mečeva Serena Vilijams (1) - Emili Loa i Elena Dementijeva (3) - Natali Deši.

Pored oscilacija na koje je navikla svoje navijače, najbolje rangirana srpska teniserka u petak je pokazala da je krasi i mentalna stabilnost kada meč uđe u odlučujući period.

Protiv ekstra motivisane igračice, koja je sve vrijeme slala snažne udarce sa osnovne linije, nije bilo lako vratiti se u život poslije kraha u finišu prvog seta, a naročito kada je Jelena u trećem setu dozvolila Korne da na njen brejk uzvrati dvostruko i povede sa 3:1.

Jankovićeva se na servis Francuskinje našla u poziciji "biti ili ne biti" i uspjela ne samo da se vrati u rezultatsku ravnotežu, nego da osvajanjem četiri gema zaredom preokrene na 5:3, čime je stigla nadomak luke spasa.

Ni poslednji gem na servis Džej Džej nije prošao bez drame, na kraju se može reći da je Aliz Korne i sreća okrenula leđa...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC