• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLALOM (SP): Pranger šampion, Granž pao

Svjetsko skijaško prvenstvo u Val d'Izeru završeno je neočekivanom pobjedom Austrijanca Manfreda Prangera (31) u slalomu.

 SLALOM (SP): Pranger šampion, Granž pao Izvor: MONDO

Pranger je u nedelju popodne zadržao mirnoću i vođstvo stečeno u prvoj vožnji, pošto su petorica od šest njegovih najbližih pratilaca prethodno ispala sa staze!

"Preživio" je samo Francuz Žilijen Lizeru, koji je sa četvrte pozicije poslije prve vožnje stigao do drugog mjesta i srebrne medalje. Najviše je profitirao Majkl Janik iz Kanade - bio je tek deveti, a na kraju je zahvaljujući neviđenoj "sječi" favorita osvojio bronzu!

Pranger je trijumfovao sa ukupnim vremenom 1:44,17 minuta. Lizeru je zaostao 31 stotinku, a Janik 1,53 sekunde. Nijemcu Feliksu Nojrojteru bronza je izmakla za 19 stotinki.

Od kandidata za pobjednički podijum, drugu vožnju nisu završili Benjamin Rajh, Manfred Melg, Ted Ligeti, Johan Brolenijus i Žan Baptist Granž, koji je na Svjetsko prvenstvo stigao kao lider Svjetskog kupa.

Poslije povrede Hrvata Ivice Kostelića, koji se prije nekoliko dana vratio kući, Granž je bio izraziti favorit slaloma, ali se još jednom pokazalo da su SP i Olimpijske igre takmičenja na kojima je sve moguće...

Manfred Pranger je osvajanjem zlata krunisao sezonu velikog povratka u vrh. On je poslije pobjeda u Kicbilu i Šladmingu 2005. godine doživio seriju povreda i na sledeći trijumf u takmičenju za Svjetski kup čekao je do 18. januara ove godine i trke u Vengenu!

Najuspješnija nacija na SP u Val d'Izeru je Švajcarska sa šest medalja - dvije zlatne, tri srebrne i jednom bronzanom.

Slijede Austrija sa pet (2,1,2), SAD sa tri (2,0,1), Njemačka sa dvije (2,0,0), Kanada i Norveška sa po dvije (1,0,1), Francuska sa tri (0,3,0)...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC