• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Izraelka ne nastupa, odbijena joj viza

Izraelska teniserka, Šahar Per neće biti u prilici da nastupi u Dubaiju , jer joj nije odobrena viza za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

 DUBAI: Izraelka ne nastupa, odbijena joj viza  Izvor: MONDO

Ovaj slučaj uzdrmao je tradiciju i ugled WTA tura, a izvršni direktor te organizacije Lari Skot izjavio je da je "duboko razočaran".

"Gospođica Per je imala pravo da nastupi na ovom turniru i tužno je što su UAE postupili na ovaj način. Ona i njena familija su ekstremno pogođeni i razočarani ovom odlukom, koja utiče na teniserku i privatno i profesionalno", rekao je Skot, iako je svjestan da ne postoje nikakvi diplomatski odnosi između Izraela i UAE.

Izraelci su u Emirate ulazili samo zbog sportskih i poslovnih obaveza, ali koristeći eventualno drugo državljanstvo, što Per ne posjeduje.

Ipak, Per (48. na svijetu) je prošle sezone postala prva teniserka iz Izraela, koja je nastupila na nekom od turnira održanom u Golfskom zalivu, tačnije u Kataru.

Skot je najavio da bi turnir u Dubaiju, koji je počeo u nedelju, mogao da snosi posljedice zbog ovog čina, iako nije mogao da utiče na to da Per ne dobije vizu. Nju će u glavnom žrebu turnira, na kojem će nastupiti Jelena Janković i Ana Ivanović, zamijeniti Japanka Ajumi Morita.

Per se vratila u Izrael i nije bila dostupna za komentar.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC