• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Danica Patrik "pik" USF1 tima

Iluziju o tome da je Formula 1 sport za muškarce mogla bi uskoro da razbije Amerikanka Danica Patrik.

 F1: Danica Patrik "pik" USF1 tima Izvor: MONDO

Ken Anderson, jedan od vlasnika tima USF1, koji bi trebalo da se takmiči u šampionatu Formule 1 od 2010. godine, izjavio je da bi Amerikanka, koja ima srpske i irske korijene i takmiči se u šampionatu Indikar, mogla da okuša sreću za volanom njihovog bolida.

"Ona je sjajna i želimo sa njom da razgovaramo o saradnji. Predsjednik Indikar serije Toni Džordž vjerovatno će biti ljut kada mu kažem za tu ideju, ali vidjećemo. Još uvijek ne znamo šta su njene želje i planovi, ali svakako bismo voljeli da razgovaramo sa njom i ponudimo joj saradnju", izjavio je Anderson.

Ukoliko Patrikova sjedne u bolid USF1 tima, čiji je slogan "Made in America", postaće tek treća žena u F1 šampionatu. Do sada je to pošlo za rukom Lejli Lombardi prije 35 i Đovani Amati prije 17 godina.

Danica Patrik je već potvrdila svoje vozačke kvalitete, kada je u aprilu prošle godine postala prva žena koja je pobijedila u Indikar šampionatu. Prvi trijumf ostvarila je u svojoj 50. trci u karijeri. Ubrzo nakon toga vlasnik Honde Nik Fraj ponudio joj učešće u probnoj vožnji za taj tim, ali ta sradnja nije ostvarena. U međuvremenu Honda se povukla iz "najbržeg cirkusa" zbog finansijskih problema.

Ekipa USF1 trebalo bi naredne nedelje javnosti da predstavi svoj tim za F1. Za sada se zna da će ekipa imati budžet oko 50 miliona evra, da će primjenjivati američke tehnologije i da će u njoj voziti isključivo Amerikanci.

Nagađa se da bi vozači mogli da budu Skot Spid, koji je 2006. i 2007. već vozio za tim Toro Roso, kao i mladi Konor Deli i Džozef Njugarden, koji su sa uspjehom nastupali u Formuli Ford.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC