• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Izraelac dobiti vizu za UAE?

Nakon što su vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata odbili izdati vizi Izrealki Šahar Per, njen sunarodnik Endi Ram takođe je zatražio vizu.

 Da li će Izraelac dobiti vizu za UAE? Izvor: MONDO

Međunarodne teniske asocijacije morale bi da kazne organizatore turnira koji uskraćuju pravo učešća pojedinim takmičarima, izjavio je Izraelac Endi Ram, komentarišući odluku vlasti u Dubaiju da ne izdaju vizu njegovoj zemljakinji Šahar Per.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata prije nekoliko dana odbila je da izda vizu izraelskoj teniserki, jer te dvije zemlje nemaju diplomatske odnose.

"Ukidanje turnira u Dubaiju je posljednja stvar koju žele Šahar, WTA, ATP ili bilo ko drugi. S druge strane, to je jedan od najvećih turnira u kalendaru i moraju da pronađu način da i izraelski takmičari mogu da učestvuju na njemu", ocijenio je Ram.

Izraelski teniser naveo je da je i on podnio zahtjev za vizu vlastima UAE, jer želi da sljedećeg mjeseca učestvuje na ATP turniru u Dubaiju.

"Stvarno ne znam šta bi trebalo da se uradi... Možda neka vrsta novčane kazne ili suspenzija. U svakom slučaju, nešto mora da se uradi kako se ova situacija ne bi ponovila i sljedeće godine. Teniske asocijacije, WTA i ATP morale bi da preuzmu odgovornost", dodao je Ram.

Predstavnik ATP izjavio je da ta organizacija još uvijek čeka da dobije informaciju o sudbini Ramovog zahtjeva za dobijanje vize UAE.

"Još čekamo zvaničnu odluku o njegovoj vizi. Ovo je dobra prilika za vlasti UAE da donesu pravu odluku", naveo je on.

Izraelski teniser dodao je da se nada da su vlasti UAE shvatili kakvu grešku su napravili u slučaju njegove zemljakinje.

"Nadam se da će vlada te zemlje i organizatori turnira izvući pouke poslije svega i dozvoliti mi da igram. Naravno da je situacija oko rata u Gazi komplikovana i da vlada donosi određene odluke, ali pogrešno je da se to odnosi i na ovaj turnir", zaključio je Ram.

Izraelska vojska je 27. decembra prošle godine počela tronedeljnu ofanzivu u pojasu Gaze, tokom koje je ubijeno 1.300 Palestinaca, što je izazvalo velike proteste i revolt arapskih zemalja.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC