• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Amerikancima laknulo, Federer u autu...

Federer je saopštio je da će zbog povrede leđa propustiti ATP turnir u Dubaij, ali i prvo kolo Svjetske grupe Dejvis kupa.

 DK: Amerikancima laknulo, Federer u autu...  Izvor: MONDO

Ova vijest svakako je oraspoložila najtrofejniju Dejvis kup reprezentaciju u istoriji, trenutno u sastavu (6. ATP) Endi Rodik, (13) Endi Rodik, Bob i Majk Brajan, koja teško da bi bila favorit čak i kao domaćin protiv Federera (2) i Stanislasa Vavrinke (18) u timu Švajcarske.

Braća Brajan trenutno su prvi dubl svijeta, ali Federer i Vavrinka zvanični su olimpijski šampioni u igri parova...

Jedan od najboljih tenisera svih vremena objavio je u utorak na svom sajtu da zbog povrede leđa namjerava da nastupi tek na Mastersu u Indijan Velsu, koji je na programu po završetku prvog kola Svjetske grupe DK, u kojem se između ostalih, sastaju Španija i Srbija (Nadal i dalje pod upitnikom zbog povrede koljena).

"Iskoristiću naredne nedelje da nastavim sa rehabilitacijom, kako bih bio siguran da ću nastavak sezone dočekati zdrav i spreman", rekao je Federer.

"Ova odluka bila je jako teška za mene, jer ne samo da ću propustiti jedan od mojih omiljenih turnira u Dubaiju (osvajao ga četiri puta prim. aut), već neću biti u stanju da pomognem mojim saigračima iz reprezentacije da izbore narednu rundu u Dejvis kupu", dodao je on, bez kojeg Švajcarci gotovo da nemaju nikakve izglede da pobjede SAD na njenom tlu.

Federer bi do početka Indijan Velsa mogao da bude spokojan bar kada je njegovo drugo mjesto na ATP listi u pitanju, jer je prošle sezone u ovo vrijeme igrao samo na turniru u Dubaiju, gdje je ispao u drugom kolu, tako da u periodu koji je odredio za oporavak neće morati da brani, odnosno izgubi, ATP bodove.

On 2008. godine nije igrao ni na jednom od tri turnira koji su počeli ove nedelje (Marsej, Buenos Aires, Memfis), a dok je trećeplasirani Đoković igrao u Marseju (drugo kolo) i Dubaiju (polufinale).

Đoković će i ove godine nastupiti na oba turnira, a u srijedu kao prvi nosilac startuje u Marseju, protiv Žeremija Šardija, 56. na svijetu. Dobar nastup i eventualna titula Srbinu bi mogao da donese 230 bodova, ali će već naredne nedelje u Dubaiju braniti toliko, jer je prošle godine poražen u polufinalu od Endija Rodika.

Osvoji li i Dubai, Đoković će odbraniti 250 i osvojiti još toliko, što u idealnom scenariju tokom Federerovog bolovanja iznosi 480 ATP bodova. Nadal je prvi na ATP listi sa 14.510, Federer drugi sa 11.000, Đoković treći sa 9.010, dok je Endi Marej sakupio 7.960 bodova...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC