• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MTS OPEN: Troicki siguran, dobio i Zimonjić

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić ostali su jedini predstavnici Srbije na čelindžeru MT:S Open, koji se održava na terenima TK Gemaks u Beogradu.

 MTS OPEN: Troicki siguran, dobio i Zimonjić Izvor: MONDO

Za razliku od Janka Tipsarevića, koji je izgubio svoj meč u srijedu, Troicki i Zimonjić su bili bolji od rivala iz Amerike, odnosno Rumunije, tako da će nastaviti borbu za 15.300 evra i 110 ATP poena, koliko pripada pobjedniku u singlu.

Prvi nosilac Viktor Troicki pobijedio je Brendana Evansa rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale, dok je Zimonjić istog dana igrao meč prvog kola protiv Adriana Krucijata i poslije velike borbe uspio da izbori osminu finala - 2:1 (2:6, 6.4, 7:6).

U drugom kolu, Zimonjiću će protivnik biti osmi nosilac, Nijemac Danijel Brands, a ukoliko iz tog duela izađe kao pojbednik, sastaće se upravo sa kolegom iz srpske Dejvis kup reprezentacije, Viktorom Troickim.

Troicki je u drugom kolu odservirao 18 asova i iskoristio tri od 13 brejk lopti, što mu je bilo dovoljno da završi posao daleko lakše nego u prethodnom meču sa Rusom Kudrijavčevim.

Evans, koji na ATP listi zauzima 153. mjesto, samo jednom je došao u situaciju da oduzme servis Troickom. Pri rezultatu 4:2 u drugom setu imao je dvije vezane šanse (15:40), ali mu je Viktor uzastopnim asovima raspršio i poslednju nadu u preokret.

Najbolje rangiranom srpskom teniseru poslije Novaka Đokovića predstoji dan odmora, a onda juriš na trofej.

Nenad Zimonjić odlučio je da se oproba u singl konkurenciji, gdje je nekada bio 176. igrač svijeta (1999), ali je vremenom izgubio renking, usljed izuzetno uspješne dubl karijere (4. na svijetu).

Očigledno mu je bilo potrebno malo vremena da se navikne na igru "1 na 1", tako da je devet godina mlađi Krucijat, momak rođen u Temišvaru 1983. godine, lako dobio prvi set sa 6:2. Ziki se držao do rezultata 2:2, kada mu je 173. igrač svijeta oduzeo servis.
Već u narednom gemu, Zimonjić je imao dvije prilike da napravi ri-brejk, ali nije uspio i potom je lako prepustio set protivniku.

U drugom setu, nije bilo brejka do rezultata 5:4 za našeg tenisera, kada je Zimonjić iskoristio rijetku šansu da oduzme servis rivalu iz prve brejk lopte u setu - 6:4.

Slično se, sigurnim servisima, igralo i u trećem setu, koji je bez brejka "dogurao" do 6:6, iako je Zimonjić imao meč loptu na servis Krucijata u 12. gemu. Pravila čelindžera na Gemaksu su takva da odluka u trećem setu pada poslije taj-brejka, a u njemu je Beograđanin iskoristio tek petu meč loptu.

Vodio sa 6:3, Rumun je izjednačio na 6:6, bilo je i 7:7 i tada je Zimonjić napravio "mini brejk", a potom dobio poen na svoj servis za 9:7 i plasman u drugo kolo.

MT:S open igra se za nagradni fond od 106.500 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC