• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor: Bilo je lako! Janko: Zadovoljan sam

Drugi i treći teniser Srbije, Viktor Troicki i Janko Tipsarević nisu sa istim uspjehom nastupili u osmini finala MTS Opena na Gemaksu...

 Viktor: Bilo je lako! Janko: Zadovoljan sam Izvor: MONDO

Prvi je pobijedio Amerikanca Brendana Evansa, dok je drugi poražen od Evansovog zemljaka, Sema Varburga. Ipak, obojica su zadovoljna igrom na trenutno jedinom u međunarodnim okvirima respektabilnom turniru Srbije, sa nagradnim fondom od 106.500 evra.

"Bio je to lak meč, za razliku od prvog kola u kome je protivnik bio znatno bolji. Kudrijavcev je je igrao agresivniji tenis, servirao bolje, dok je Evans odigrao slabije. Lakše sam protiv njega došao do pobjede i drago mi je zbog toga", rekao je Troicki poslije plasmana u četvrfinale sa laganih 2:0 (6:3, 6:3).

"Nisam imao problema sa servisom, samo sam na početku imao malo problema sa reternom... Napravio sam veliki broj brejk lopti, uspio da dođem do brejka u pravim trenucima i da na kraju završim ovaj susret na pravi način. Ne mogu reći da sam igrao sjajno, već solidno, i vjerujem da ću iz meča u meč biti sve bolji", dodao je trenutno 46. igrač na svijetu.

On će se u četvrtfinalu, u petak, sastati protiv boljeg iz duela Danijel Brands - Nenad Zimonjić.

"U četvrtfinale ulazim rasterećen, pozitivne energije i raspoloženja. Imam dan predaha koji ću iskoristiti da lagano treniram, spremim se i odmorim za meč", rekao je Viktor.

Beogradska publika voljela bi da gleda derbi "lokalnog karaktera" između Troickog i Zimonjića.

"Volio bih da to bude Zimonjić, ali znam da će mi biti teško da igram protiv njega, jer mi je teško da igram protiv bilo kog srpskog igrača i to još pred domaćom publikom. Ako do toga dođe, ukrstićemo rekete i vidjećemo", kaže Troicki.

"Žao mi je što su Janko (Tipsarević), Ilija (Bozoljac) i Filip (Krajinović) izgubili, volio bih da smo svi ostvarili što bolji plasman ovde i došli do završnice. I prošle godine sam ostao sam u polufinalu, nadam se da će Nenad uspjeti da pobijedi... Pozivam beogradsku publiku da dođe i ispuni tribine na Gemaksu kao što su to činili prethodnih godina. Ima jako dobrih mečeva, turnir je izuzetno kvalitetan i vrijedi doći i gledati tenis", pozvao je Troicki Beograđane da dođu na Banjički vijenac.

"Neka dođu i podrže bar mene", dodao je sa osmijehom "drugi reket" Srbije.



Janko Tipsarević odigrao je dva teška meča u dva dana, ali nije oba puta izašao kao pobjednik. Duel između Tipsarevića, 49. na svijetu i Varburga, 159. na ATP listi, trajao je sat i 50 minuta.

Srbin je zabilježio 30 asova, dok je Amerikanac odservirao 26 neodbranjivih udaraca.

"Ne mogu da budem zadovoljan, jer sam ispao u drugom kolu turnira, ali igrom koju sam pružio sam zadovoljan. Jedino za čim žalim u ovom meču je što tokom razmjene udaraca nisam preuzimao inicijativu, već sam čekao grešku protivnika. U nekim trenucima sam mogao i morao biti ofanzivniji", sumirao je Tipsarević rani poraz na Gemaksu.

"Nisam mogao ništa više da uradim, njegov nivo igre nije padao, igrao je agresivno od početka do kraja. Mislio sam da će poslije spašenih meč lopti i pod pritiskom publike pasti koncentracija protivnika, ali on je nakon toga igrao još bolje", dodao je Beograđanin.

"Varburg je servirao savršeno, u sve pravce, od slajsa do kika, nikako nisam mogao da predvidim gdje će poslati naredni servis. Na ovakvoj vrsti podloge, ako oba igrača dobro serviraju, jedna ili dvije greške presude pobjednika. Nažalost, tako je bilo i danas", razočaran je Janko, koji još traži formu od početka nove sezone.

(MONDO, foto: gemaxopen.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC