• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MARSEJ: Đoković ide dalje, na redu Zverev

Novak Đoković zabilježio je i drugu pobjedu u Marseju, ali ponovo nije bilo lako. Poslije Šardija, pao je i Hernih u dva seta.

 ATP MARSEJ: Đoković ide dalje, na redu Zverev Izvor: MONDO

U osmini finala Open 13 turnira, naš teniser revanširao se osam godina starijem Čehu Janu Hernihu za poraz koji datira još iz 2006. godine - 2:0 (7:5, 6:4).

Đokoviću je za plasman u četvrtfinale i meč sa njemačkim Rusom Mišom Zverevom bilo neophodno sat i 33 minuta da pobijedi 68. tenisera svijeta, koji je u dva seta protiv trećeg na planeti imao sedam brejk lopti, od čega šest u drugom setu.

Protiv 76. igrača ATP liste, ljevorukog Zvereva rođenog u Moskvi, sa rezidencijom u Hamburgu, Đoković nikada nije igrao, a ogranizatori još nisu odredili u koliko će časova početi taj meč u petak.

Trijumf nad Hernihom, koji ga je pobijedio prije skoro tri godine na travi u Hertogenbošu (2:6, 4:6), prvi nosilac 576.000 evra vrijednog turnira u Marseju izvojevao je u dva skoro identična seta.

I u prvom (5:3, set lopta), i u drugom (4:1), Srbin je imao brejk prednosti do finiša, kada je Hernih pravio ri-brejk i poravnavao rezultat. U prvom, učinio je to za 5:5, a u drugom za 4:4.

Na sreću srpskog tenisera, scenario je u odlučujućim poenima bio isti: dobijao je naredna dva gema za, na oko, sigurnu pobjedu.

Ali, Đoković je protiv Čeha napravio veliki broj neiznuđenih greški, u drugom setu samo prilikom prvog servis gema nije spašavao brejk lopte, a dobra stvar je ta što ga je redovno služio servis kada je bilo "gusto".

U 10. gemu drugog seta, Đoković je "brejknuo" Herniha tek na treću brejk, odnosno meč loptu, kada je Čeh forhend ispucao u aut.

U prvom kolu ATP turnira u Marseju, Đoković je eliminisao Francuza Žeremija Šardija, na putu ka finalu, gdje će pobjeda vrijedeti 88.500 evra, uz 250 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC