• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MT:S OPEN: Zimonjiću 25 asova malo za pobjedu

Srpski veteran se odlično nosio sa 11 godina mlađim Brandsom, ali su u meču drugog kola nijanse pretegnule na stranu protivnika.

 MT:S OPEN: Zimonjiću 25 asova malo za pobjedu Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić nije uspio da pobijedi Nijemca Danijela Brandsa i "počasti" beogradsku publiku četvrtfinalnim okršajem sa Viktorom Troickim.

Osmi nosilac MT:S open čelendžera na Gemaksovim terenima slavio je poslije tri seta i 92 minuta izjednačene igre - 4:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Zimonjić (32) se odlično nosio sa 11 godina mlađim rivalom, odservirao je 25 asova (Brands 20), ali su nijanse pretegnule na stranu protivnika. Kako je u srijedu savladao Rumuna Krucijata, otprilike je isto tako izgubio od Brandsa.

Prilike za brejk mogle su se izbrojati na prste jedne ruke. Srpski veteran imao je dvije i jednu od njih iskoristio u prvom setu. To mu je bilo dovoljno da povede sa 1:0.

Brands je po istom principu riješio u svoju korist treći set, pa se ispostavilo da je odlučujući bio drugi dio meča, koji je riješavan u taj-brejku. Njemački teniser visok 1,95 metara tada je stekao prednost od 4:0 i 5:1 i to Zimonjić nije mogao da nadoknadi.

Kada već neće biti srpskog četvrtfinala, prvi favorit turnira Viktor Troicki imaće šansu da u petak "osveti" kolegu iz Dejvis kup tima Srbije, majstora igre parova koji je i ove godine prihvatio poziv da se pred beogradskom publikom takmiči u singlu.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaće se: Dominik Hrbati (Slovačka) - Sem Varburg (SAD), Žoslin Uana (Francuska) - Benedikt Dorš (Njemačka), Karol Bek (Slovačka, 6. nosilac) - Olivije Rokus (Belgija, 4) ili Diter Kindlman (Njemačka).

Nagradni fond MT:S opena iznosi 106.500 evra. Osmorica "preživjelih" za sada su obezbijedili čekove na po 3.100 evra i po 20 ATP bodova. Osvajač turnira inkasiraće 15.300 evra, kao i 110 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC