• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Nadal mi je rekao da će igrati u DK

"Nadal mi je u Roterdamu rekao da mu je u planu da igra u Dejvis kupu iako je imao problema sa povredom", kaže srpski Dejvis kup reprezentativac.

 Zimonjić: Nadal mi je rekao da će igrati u DK Izvor: MONDO

Avantura Nenada Zimonjića u singl konkurenciji, poslije dugo vremena, završena je u drugom kolu čelendžera MTS Open, na Gemaksu.

Srpski teniser, prvo je u pobjedi nad Rumunom Adrianom Krucijatom (2:6, 6:4, 7:6) podsjetio sebe i druge da umije da igra i singl mečeve, a onda ga je u drugom kolu Nijemac Daniel Brands podsjetio da je on, ipak, jedan od četvorice najboljih dubl igrača na svijetu, ali bez renkinga u singlu na ATP listi (6:4, 6:7, 4:6).

Dubl maestro nije uspio da izbori četvrtfinalni duel sa kolegom iz srpske Dejvis kup reprezentacije Viktorom Troickim na Gemaksu. Sada mu predstoji povratak u dubl konkurenciju, gdje u paru sa Danijelom Nestorom predstavlja najveću silu na svijetu, uz braću Majka i Boba Brajana.

Pred njima je ATP turnir u Dubaiju.

"S obzirom na to da smo prošlu godinu završili kao prvi, ciljevi u ovoj sezoni su nam automatski veliki. Na svaki turnir idemo sa ambicijama da osvojimo titulu, ne želimo da nam timovi iz vrha pobjegnu, prije svih braća Brajan, ali i Bupati i Noul. Ove godine je promijenjen i način rangiranja u dublu i svaki turnir se računa", najavljuje Zimonjić veliku borbu sa konkurencijom i 2009. godine.

Prethodnu će Srbin i Kanađanin, pored toga što su obojica dobila blizance u razmaku od nekoliko nedelja, pamtiti po osvajanju Vimbldona i finala Masters serije u Šangaju.

"Prošla godina je bila izuzetna za Nestora i mene, cilj nam je da u ovoj imamo konstantno dobre rezultate, za razliku od prošle, tokom koje u jednom periodu nismo igrali dobro, ali smo imali i šest vezanih finala, titulu na Vimbldonu, finale na Rolan Garosu, osvojili turnire iz Masters serije, Masters u Šangaju. Trofeji sa velikih takmičenja i konstantnost su nam prioriteti u 2009. godini", kaže 32-godišnji Beograđanin.

U novoj sezoni već je osvojen jedan trofej.

"Jedini razočaravajući rezultat ove godine je bio poraz u drugom kolu Australian Opena. Dobro smo igrali u Roterdamu, titula nam je vratila samopouzdanje, i sada nastavljamo dalje. Prvi turnir je Dubai, slijede Indijan Vels i Majami..."

Između Dubaija i Indijan Velsa u kalendaru Nenada Zimonjića upisan je duel prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa, a protivnik je dobro poznat - Španija u Španiji!

"IZABRALI SU ŠLJAKU U SRED SEZONE NA BETONU"


Drugu godinu zaredom, od kada se Srbija prvi put u istoriji domogla Svjetske grupe (ne računajući period SFRJ), žrijeb joj je dodijelio aktuelnog šampiona... Protiv igrača kakvi su Rafael Nadal, Fernando Verdasko, Felisijano Lopez i ostali, poeni u dublu su od izuzetne važnosti, a tu je prva uzdanica upravo četvrti, a do skora prvi igrač svijeta Nenad Zimonjić.

"Važno je da svi budemo zdravi i kompletni za susret sa Špancima. Za razliku od protivnika koji uvijek može da sastavi tri, četiri jake ekipe (u novembru su u finalu DK pobijedili Argentinu u Buenos Airesu bez Nadala, prim. aut) mi imamo jedan standardni tim i da se bilo ko od nas povrijedi to je veliki minus za naš tim", svjestan je Zimonjić.

Pored toga, Španci su u sred "beton sezone" izabrali da u Benidormu igraju na šljaci, što nije nikakvo iznenađenje.

"Nezgodno za nas, ali to što su izabrali da nas usred sezone na tvrdim podlogama dočekaju na šljaci govori koliko je njima važan Dejvis kup. Njihov najveći rival u singlu, Novak, ima mnogo bolje rezultate na brzoj podlozi, a i svi njihovi igrači su daleko bolji na šljaci nego na drugim podlogama. Nadal gotovo da nije izgubio nijedan meč u Dejvis kupu, a mislim da nije izgubio nijedan meč od tri seta na šljaci u karijeri", sumira najiskusniji Dejvis kup reprezentativac Srbije.

Prvi igrač svijeta Nadal, povrijedio je koleno u Roterdamu, zbog čega je izgubio finale od Endija Mareja, a zbog toga je otkazao i učešće u Dubaiju. To je podgrijalo nadu među Srbima da možda neće biti spreman i za Dejvis kup (6. - 8. mart), ali...

"Nadal mi je u Roterdamu rekao da mu je u planu da igra u Dejvis kupu iako je imao problema sa povredom, ali do mečeva u Benidormu ima još dvije nedelje. Vidjećemo...", sleže ramenima Zimonjić.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC