• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hrvatskoj vraćen alkohol na stadione

Direktor policije: "Ukidanje zabrane točenja alkohola na stadionima nema veze s tim što je premijer 'uhvaćen' kako pije šampanjac".

 U Hrvatskoj vraćen alkohol na stadione Izvor: MONDO

Direktor hrvatske policije Vladimir Faber najavio je ukidanje potpune zabrane točenja alkohola na stadionima i dozvoljavanje prodaje piva i vina navijačima tokom utakmica, piše u petak Večernji list.

"Ukidanje potpune zabrane točenja alkohola na stadionima nema veze s tim što je premijer Ivo Sanader za vrijeme rukometnog prvenstva 'uhvaćen' kako pije šampanjac", rekao je Faber.

On je najavio da policija neće dopuštati pijanim osobama ulazak na stadione, ali će ipak dopušteni nivo alkohola sa sadašnjih 0,5 promila povećati na 0,8. Faber je priznao da je policija bila previše represivna prema navijačima i ocijenio da se sirovom silom neće riješiti problem huliganstva.

On je ukazao da se potpuno zanemarila prevencija i da se u nastojanjima da se suzbiju neredi zašlo u nepotrebno kršenje ljudskih prava.

Direktor hrvatske policije najavio je da će ministarstvo unutrašnjih poslova, kao predlagač zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima, prihvatiti znatan broj primjedbi navijačkih grupa i da će se one u obliku amandmana unijeti u konačni zakonski tekst.

Vrlo bitna korekcija odnosi se na registar huligana, za koji su i ustavni stručnjaci upozoravali da krši ljudska prava, jer se u njemu mogao naći svako koga je policija prijavila, bez obzira na to je li pravosnažno osuđen za prekršaj ili krivično djelo.

"Slažem se da to nije u redu, i u međunarodnu policijsku razmjenu moći će ići samo podaci o osobama koje su pravosnažno osuđene za krivična djela ili prekršaje u vezi sa sportskim priredbama", rekao je je Faber.

(Fonet/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC