• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cepter: Neću rušiti Divca, zanima me Zvezda

Filip Cepter tvrdi da neće rušiti Vlada Divca sa mjesta predsednika OKS i da je sada okrenut planovima uključi u trku za kupovinu FK Crvena zvezda.

 Cepter: Neću rušiti Divca, zanima me Zvezda Izvor: MONDO

Filip Cepter, koji je odlukom Vrhovnog suda Srbije nelegalno smijenjen od strane Ivana Ćurkovića, izjavio je da neće rušiti Vlada Divca sa mesta predsjednika Olimpijskog saveza Srbije, već da mu pruža punu podršku.

"Divca očekuje mnogo posla, ali dobro je što ima političku podršku, zahvaljujući kojoj je koliko vidim i došao na funkciju predsednika Olimpijskog komiteta. Očekuje ga puno posla pošto su prethodni rukovodioci na čelu s Ivanom Ćurkovićem bili kriminalci u pravom smislu riječi", izjavio je Cepter za "Borbu".

Cepter kaže da, što se njega tiče, uopšte nije bilo izbora u Olimpijskom komitetu jer su Ćurković i kompanija tamo bili nelegalno i samim tim nisu postojali, odnosno bili su "rupa".

"Suštinski i formalnopravno Divac je mene naslijedio na mjestu predsjednika Olimpijskog komiteta. To je u svakom slučaju dobra stvar, jer su Ćurković i njegovi saradnici nezakonski bili na funkcijama. Ja sam u cijeloj priči moralni pobjednik jer je Vrhovni sud odlučio da su me nelegalno smijenili, ali mi je žao što nadležna ministarstva kojima sam pisao o kriminalnim radnjama nisu napravili nikakav korak. Vjerujte mi, ti ljudi su pokrali milione maraka, a zatim i evra, osnivali su fantomske firme na ljude koji su već mrtvi, a zatim su tamo uplaćivali neke donacije, pa su onda isti ti mrtvaci zatvarali firme. Strašno... Nadam se da je dolaskom Divca, odnosno njihovim odlaskom konačno tome došao kraj".

Cepter kaže da je u potpunosti na raspolaganju Divcu i da je spreman da mu pruži sve vrste pomoći, posebno savjetodavnu.

"Još se nisam čuo sa njim, ali kada budem u prilici reći ću mu da je najvažnija stvar koju treba da uradi donošenje sistemskog zakona o funkcionisanju sporta. Najvažnija stvar je da se na početku godine zna koliko para iz budžeta pripada sportu, a ne da, kao dosad, sport zavisi od dobre volje ministra za sport ili nekog iz Vlade. To je jedini pravi pristup, a sve ostalo je koncepcijski loše."

Kada govori o zakonu, Cepter vrlo jasno kaže da je izuzetno zainteresovan za donošenje sistemskog zakona o sportu koji će omogućiti privatizaciju. On je još jednom ponovio da je vrlo zainteresovan da postane vlasnik FK Crvena zvezda.

"Znate kako to ide u biznisu. U neke poslove se ulazi iz emotivnog interesa, kao što to moja supruga radi u kulturi i tu se samo troše pare i nema nikakve zarade. S druge strane postoje poslovi koji imaju opravdan interes, prvenstveno ekonomski i na njima čovjek pokušava da zaradi. Kada smo Zvezda i ja u pitanju prvenstveni motiv je onaj emotivni, ali nije zanemariv ni ekonomski jer sam ja uvjeren da jedan takav brend može novom vlasniku da donese i veliku dobit. Zato ću se sigurno, kada za to dođe vrijeme, uključiti u trku za vlasnika našeg najtrofejnijeg kluba ", zaključio je Cepter.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC