• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USF1: Novi tim za pobjede

Američka ekipa USF1 predstavila je svoje planove i inovacije koje je spremna da unese u "najbrži cirkus".

 USF1: Novi tim za pobjede Izvor: MONDO

Vlasnici nove ekipe, koja bi već naredne sezone trebalo da se uključi u šampionat Formule 1, Piter Vindzor i Ken Anderson izjavili su da je njihova želja da novi američki tim osvoji F1.

"Ne postoji pisano pravilo kako da napraviš ekipu i osvojiš F1 titulu, ali postoje načini kako da pokušaš. Možeš da osiguraš bogatog sponzora, nekog milijardera koji će odlučivati o svim važnijim pitanjima u timu, ili da se nadaš da će te neka od velikih automobilskih kompanija zaposliti kao njihovog predstavnika u F1. Ken i ja smo probali nešto treće - da sami pokrenemo svoj tim i mislim da je to veliki dan za F1, jer će Amerikanci pokušati da je osvoje", izjavio je Piter Vindzor, koji je za F1 radio kao menadžer i komentator.

USF1 tim već radi na izradi bolida svoje ekipe, a prema oceni vlasnika, on bi, kao proizvod isključivo američke tehnologije, mogao biti završen na jesen, dok se njegov prvi izlazak na stazu očekuje početkom 2010. godine.

Vlasnici novog tima tvrde da će prva inovacija koju će unijeti biti dostupnost bolida ljubiteljima trka. Oni kažu da će u njihovoj bazi u Šarlotu posjetioci moći svakodnevno da viđaju bolide i upoznaju se sa njihovim mogućnostima.

USF1 tim kaže da na taj neposredan način Amerikancima želi da približi šampionat F1, koji do sada nikada nije bio stvarno prihvaćen "preko bare".

Ljubitelji F1 ostali su samo uskraćeni za imena prvih vozača nove ekipe, ali budući da tim ima slogan "Made in America" za očekivati je da će šansu zaista dobiti domaći takmičari.

Već postoje spekulacije da bi u novoj ekipi mogli da debituju Skot Spid, koji je 2006. i 2007. već vozio za tim Toro Roso, kao i mladi Konor Deli i Džozef Njugarden, koji su sa uspjehom nastupali u Formuli Ford.

Mjesto test vozača moglo bi biti ponuđeno Danici Patrik, prvoj ženi koja je ostvarila pobjedu u Indikar seriji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC