• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković, za sada, samo selektor Srbije

Uprkos ponudi da preuzme klub, RSS i Jovica Cvetković dogovorili su se da, bar za sada, ostane samo selektor srpskog rukometnog tima.

 Cvetković, za sada, samo selektor Srbije  Izvor: MONDO

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković nedavno je dobio ponudu slovenačkog prvoligaša Trima iz Trebnja da sjedne na njihovu klupu.

Čelnici Rukometnog saveza Srbije nakon toga odlučili su da održe sastanak sa selektorom, a dogovoreno je da, bar za sada, srpski stručnjak ostane na čelu "orlova" do isteka ugovora, 2012. godine.

Predsjednik RSS Velimir Marjanović istakao je da se sa selektorom razgovaralo o mnogo tema, a, između ostalog, i njegovom klupskom angažmanu.

"Naša želja je da Cvetković ostane na čelu reprezentacije u naredne tri godine. On ima želju da radi, vidi se da je u formi... Ciklus do 2012. godine je podeljen u više etapa, pa ćemo razgovarati svaki put kada za to bude potrebe", prenijeli su sportski mediji riječi predsjednika RSS.

Marjanović je dodao da je rano pričati o tome da li će Cvetković preuzeti neki klub, a da će novi sastanak imati već u junu, kada je Trim nagovijestio da bi mogao da ga angažuje.
U ugovoru koji je potpisan sa Rukometnim savezom Srbije jasno piše da Cvetković kao profesionalac ne smije da bude angažovan kao klupski trener, međutim nije isključeno da će Savez dozvoliti proverenom stručnjaku da "sjedi na dve stolice".

"Cvetković sada radi samo u reprezentaciji Srbije. On je još pre godina najavio da bi voleo samostalno da vodi neki klub, a mi sa druge strane želimo da on samo vodi nacionalni tim i bude posvećen tome u poptunosti. Razgovaraćemo kada za to dođe vrijeme, nikada se ne zna šta nas čeka", istakao je Marjanović.

Tokom četvoročasovnog sastanka bilo je reči i o povećanju plate selektora. Savez ga sada plaća dve hiljade evra, a njegova želja je, navodno, da mu se iznos poveća na pet hiljada evra.

"Mi drugačije gledamo na to, planirali smo postupno povećanje, ići ćemo korak po korak. Pred nam je dosta ciklusa, od kvalifikacionog do evropskog i svjetskog prvenstva. Sve su to stanice za ostvaranje tema, ali načelno smo se složili oko svega", dodao je predsjednik RSS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC