• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOTO GP: Kavasaki odložio povlačenje

Japanski ekipa Kavasaki, ipak će morati da učestvuje u Moto GP šampionatu ove godine, iako su čelnici tima objavili da se povlače iz takmičenja.

 MOTO GP: Kavasaki odložio povlačenje Izvor: MONDO

Organizator trka Moto GP šampionata, Dorna, saopštilo je da će Kavasaki morati da nastupi u novoj sezoni, jer su 2008. potpisali ugovor po kojem je obavezuju da će biti sigurni učenici u naredne tri godine.

Japanski tim tako je mjesec i po dana po saopštavanju odluke da se povlači, ekspresno riješio da pronađe sredstva i osigura mjesto u šampionatu, budući da će zbog eventualnog izostanka morati da plati kaznu u visini od 20 miliona evra.

Kavasaki se u najjačoj, kraljevskoj klasi takmiči od 2003. godine, a godišnji troškovi iznosili su 43,8 miliona dolara.

Ekipa Kavasakija, čije je sjedište bilo u Holandiji, nije zabilježila nijednu pobjedu u šampionatu, a najbolji rezultat ostvario je francuski vozač Rendi de Punije drugim mjestom na trci u Japanu 2007. godine.

Za Kavasaki bi trebalo da nastupaju Amerikanac Džon Hopkins i Italijan Marko Melandri, koji je na kraju prošle sezone prešao iz Dukatija.

Kavasaki je odlučio da promijeni prvobitnu odluku o povlačenju, ali je najavio da će po isteku trogodišnjeg ugovora, na kraju ove sezone, odmah napustiti Moto GP šampionat.

Prije Kavasakija još nekoliko japanskih kompanija donijelo je odluku da napusti auto sport zbog globalne ekonomske krize. Honda je izašla iz Formule 1, dok su se Suzuki i Subaru povukli iz svjetskog reli šampionata (WRC).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC