• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole pokorio Dubai!

Novak Đoković nadigrao je u finalu turnira u Dubaiju Davida Ferera sa 7:5, 6:3 i došao do prvog trijumfa u Emiratima i ujedno prvog u ovoj godini.

 Nole pokorio Dubai! Izvor: MONDO

Nole je tako opravdao ulogu prvog favorita, i tako napravio dobru uvertiru za meč Dejvis kupa protiv Španije, koji startuje u petak u Benidormu, u kome će ponovo
imati priliku da odmjeri snage sa Fererom.

Španski igrač, koji na ATP listi zauzima 14. poziciju, odlično se držao na početku meča, potvrdivši da dobre partije u Dubaiju i ulazak u finale nisu bile slučajnost.
Ipak, Đoković je iskoristio prvu šansu već u šestom gemu i poveo sa 4:2. Ferer je odmah uzvratio brejk, a isto su igrači učinili i u naredna dva gema, da bi u petom zaredom Španac ponovo uspio da stigne do rezultatske ravnoteže - 5:5.

I kada se činilo da je Ferer povratio samopouzdanje, Novak je zaigrao fantastično - prvo je ubjedljivo dobio gem, a onda je stigao do 40:0 na servis protivnika. Iskoristio je drugu brejk loptu i poslije sat vremena igre poveo sa 1:0 u setovima u finalu turnira, čiji je ukupni nagradni fond iznosio 2,23 miliona dolara.

U drugom setu, Đoković je dobio krila i riješio tri gema zaredom u svoju korist (3:0). Uporni Španac nije se uplašio poslije tog zaostatka, dao je sve od sebe, stizao gotovo svaki Noletov servis, iako je on to odlično radio i uspio da se približi na 3:4.

Ferer je stigao i na korak od izjednačenja, ali mu je u ključnom trenutku osmog gema popustila koncentracija, napravio je duplu grešku i praktično poklonio Novaku poen, kojim je Srbin ponovo stigao do osetnijeg vođstva - 5:3.

Još veoma kratko je potrajala neizvjesnost, a onda je Noleta u šampiona Dubaija nepopularno promovisao sistem "oko sokolovo", potvrdivši da je asom obezbijedio pobedu.

"Fantastično je bilo igrati pred ovakvom publikom, hvala im mnogo jer sam zaista imao veliku podršku tokom svakog meča. Siguran sam da ću i naredne godine doći da branim pehar", izjavio je Novak, nakon što mu je uručen trofej velikog i skupocjenog broda, uz skandiranje njegovog imena.

Novak Đoković osvojio je ukupno 12. titulu u karijeri, 500 ATP bodova i 383.000 dolara.

Fereru je kao utjeha pripao mali trofej, 300 ATP bodova i 180.000 dolara. i prilika da već kroz šest dana pred svojom publikom izjednači rezultat u duelima sa Novakom (3:4).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC