• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci: Monstuozni meč Đokovića i Ferera

Španski mediji posvetili su veliku pažnju pobjedi Novaka Đokovića nad Davidom Fererom 2:0 (7:6, 6:3) na turniru u Dubaiju.

 Španci: Monstuozni meč Đokovića i Ferera  Izvor: MONDO

Dnevna štampa na Pirinejskom poluostrvu složno je pohvalila igru obojice tenisera i ocijenila da je finalni meč u Dubaiju bio odlična najava za duel reprezentacija Srbije i Španije u prvom kolu Dejvis kupa, koje je na programu od 6. do 8. marta u Benidormu.

Tiražna "Marka" tako navodi da je posljednji meč u Dubaiju bio "aperitiv" pred okršaj Srbije i Španije, i dodaje da su Đoković i Ferer prikazali fantastičan tenis i opravdali učešće u finalu.

"Pais" ističe da je, posebno u prvom setu tog duela, publika imala prilike da uživa u "monstruoznom" tenisu, kao i da je Ferer zaslužio i bolji rezultat, ali ne i pobjedu, pošto je Đoković bio najbolji u prelomnim trenucima.

"Mundo Deportivo" navodi da je meč bio značajan za obojicu tenisera.

Za Đokovića zato što je osvojio prvu titulu sezone koja bi mogla da ga vrati u pobjedničku seriju. A za Ferera, zato što bi mogla da mu vrati samopouzdanje poljuljano krajem prošle godine kada je nazadovao do 12. mjesta na svjetskoj ATP listi na kojoj je dugo bio među prvih pet. Ferer je trenutno 14. na svijetu.

Svi dnevnici podsjećaju i da će Ferer u Benidormu imati odličnu priliku za revanš, posebno zato što je on i rođen u oblasti Alikante u kojoj će se i igrati meč između Srbije i Španije.

"As", koji je doduše ocijenio da u finalu Dubaija nije bilo mnogo dileme, ističe da Ferer nikada nije od Đokovića izgubio na šljaci, iako je u nedelju pretrpio četvrti poraz od srpskog tenisera. Ferer je, sa druge strane, tri puta savladao trećeg tenisera svijeta, od toga dva puta na šljaci.

List prenosi i izjavu Đokovića da Srbija neće u Benidorm doći sa rukama podignutim u znak predaje, kao i Fererovo priznanje da i Špancima neće biti lako.

"Srbija dolazi sa odličnim igračima, a naša prednost je domaći teren, ali i povratak Rafaela Nadala što bi moglo da bude od fundamentalnog značaja", citira "As" Ferera, koji je podsjetio da je Nadal, najbolji teniser svijeta, propustio prošlogodišnje finale Dejvis kupa u kome je Španija savladala Argentinu sa 3:1.

Odlučujuće poene Špancima tada je donio Fernando Verdasko, koji neće igrati protiv Srbije.

(Beta, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC