• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Šefik - Crnogorac" vječita tema

Selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije Petar Porobić kaže da nije razgovarao sa Šefikom da brani za tu zemlju.

 VATERPOLO: "Šefik - Crnogorac" vječita tema Izvor: MONDO

Od Olimpijskih igara u Pekingu traje priča da su pojedini, dotadašnji, srpski vaterpolo reprezentativci dobili ponude da igraju za selekciju Crne Gore. Prvi među njima bio je Denis Šefik, koji godinama igra za crnogorske klubove.

Poslije tuče sa Aleksandrom Šapićem u Olimpijskom selu, poslije koje nijedan od njih nije kažnjen, a potom i verbalnog napada na selektora vaterpolo reprezentacije Srbije Dejana Udovičića, Šefika više nema na golu srpske selekcije.

Sve što se dešavalo poslije Pekinga samo je ubrzalo takozvani proces "podmlađivanja nacionalnog tima", a u Crnoj Gori podgrijalo priče da će Šefik na gol "ajkula".

Šefik je, već godinama, u crnogorskom klupskom vaterpolu. Branio je za hercegnovski Jadran, a sada je na golu Budvanske rivijere.

Uoči utakmice reprezentacija Crne Gore i Italije u Svjetskoj ligi, selektor reprezentacije Crne Gore Petar Porobić upitan je i o Šefiku, koji je, izgleda blizu da dobije crnogorsko državljanstvo, ali je i dalje daleko od kapice “crvenih ajkula”.

"Ja kao selektor nisam imao nikakav razgovor sa Šefikom povodom tog pitanja, to sam nekoliko puta i ponovio", rekao je Porobić, prenose podgoričke "Vijesti".

Porobić, međutim, kaže da ga brine to što Crna Gora ima manjak igrača, posebno na dvije pozicije, uključujući golmansku.

"Muči me problem golmana i centara. Imamo po dva golmana i centra i ne daj bože da se neko povrijedi. Ne želim ni da pomislim šta bi bilo. A najgore je to što se i ne nazire neki golman ili centar koji bi u bliskoj budućnosti mogao da igra na visokom nivou", rekao je Porobić.

Za crnogorsku reprezentaciju brane Zdravko Radić (Primorac) i Miloš Šćepanović (Jadran Herceg Novi), koji je blistao na Evropskom prvenstvu u Malagi i bio je jedan od najzaslužnijih što su Crnogorci osvojili naslov prvaka Evrope.

Inače, protiv Italijana u Svjetskoj ligi, igraće i Mlađan Janović, koji vodi verbalni rat sa upravom svog matičnog kluba Primorcem. Janović je suspendovan i trenira sa kim stigne, ali Porobić ozbiljno računa na njega u reprezentaciji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC