• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albert Kosta: Finale prije finala

Novi selektor Španije žali što već na startu Dejvis kupa mora da igra protiv Srbije. Kosta analizirao igrače oba tima.

 Albert Kosta: Finale prije finala Izvor: MONDO

Španska javnost je već otpisala Srbiju u Dejvis kupu, ali ne i debitant u ulozi selektora branioca "salatare", Albert Kosta.

U intervjuu za "Novosti" naglasio je da izuzetno cijeni srpske tenisere i da bi, da je mogao da bira, sigurno izabrao bilo kog drugog protivnika u prvom kolu.

"Na žalost, nisam mogao da biram. Da jesam, sigurno ne bih izabrao Srbiju. Moglo bi se reći da ni Španija ni Srbija nisu imale sreće prilikom žrijeba, jer je predstojeći meč u Benidormu, po kvalitetu igrača u obe reprezentacije, sasvim dostojan finala ovog takmičenja. Biće to izuzetno težak debi protiv jedne jake ekipe čiji igrači dobijaju posebne motive kada igraju za svoju zemlju", počeo je Kosta priču.

"Crvena furija" će od petka do nedelje u Benidormu igrati bez povrijeđenog Fernanda Verdaska.

"On je bio u odličnoj formi i svakako bi nam puno pomogao, ali šta je tu je. I finale smo, i to u gostima, igrali bez Rafaela Nadala, pa smo dobili"...

Kao i stručni tim srpske reprezentacije, tako ni Albert Kosta nije odlučio ko će igrati. Siguran je samo Rafael Nadal.

"Robredo i Ferer imaju malu prednost u odnosu na Almagra i Lopeza, mada su svi u poslednjih mjesec dana imali dobre rezultate".

Vjeruje da će na drugoj strani Janko Tipsarević dobiti prednost u odnosu na Viktora Troickog.

"Logika mi kaže da će to biti Tipsarević, ali ne bi me iznenadilo i da se pojavi Troicki, koji je u usponu forme. Ipak, vjerujem da će zbog iskustva prednost dobiti Tipsarević, koga, inače, trenira moj dugogodišnji trener Hose Perlas".

Španski stručnjak daje prednost Srbiji u dublu.

"Kad imate Nenada Zimonjića, svjetskog igrača broj 1 u dublu, onda ste uvijek bar u maloj prednosti. Naša je sreća što ne igra u paru sa Nestorom... Sa Đokovićem igra znatno rijeđe".



O najboljem srpskom, a trećem teniseru svijeta Kosta je rekao:

"Đoković je veliki teniser. Moguće je da je na početku ove godine imao za nijansu slabije rezultate nego u istom periodu prošle, ali vjerujem da je to posljedica promjene reketa. To je proces koji zna da potraje, ali je on uprkos toj promjeni imao sasvim dobre rezultate. Najjači kvaliteti su mu glava i noge, veoma je pokretljiv i tehnički odličan. Ima raznovrsne udarce, taktički je, takođe, spreman. U najkraćem, svjetski vrh".

Tipsarevića smatra nepredvidivim, a Troickog talentovanim.

"Tipsarević je veoma dobar, ali pomalo nepredvidiv igrač. U stanju je da pobijedi svakoga, ali i da izgubi od igrača koji su slabiji od njega. Troicki je veoma talentovan, ima odličan servis, ali mu nedostaje iskustvo. Čini mi se da je u usponu forme".

O Nenadu Zimonjiću nije htio da troši mnogo riječi.

"Super iskusan u dublu. Ima sjajan servis, odličan mu je i volej"...

Analizirao je Kosta i svoje izabranike.

"Rafa Nadal je Rafa Nadal - mentalitet, talenat, snaga, upornost... Ne znam šta bi se o njemu još moglo reći? Ferer i Robredo su vrlo agresivni igrači, dobro se kreću, brzi su, dovoljno iskusni. Lopez ima mnogo talenta, igra raznovrsno, ima moćan servis. Almagro je, takođe, talentovan teniser, koji još može da napreduje".



Ne slaže se sa ocjenom španskih medija, koji su već otpisali srpski Dejvis kup reprezentaciju.

"A ja imam utisak da štampa nije svjesna koliko nas težak meč čeka. Ja, naravno, vjerujem da možemo da pobijedimo, ali biće mnogo komplikovanije nego što štampa misli. Ja bih sada, žmureći, potpisao 3:2 za nas".

Domaći teren je velika prednost aktuelnog šampiona.

"Tačno je da odavno nismo izgubili kod kuće, ali neka se sjete meča sa Brazilom prije deset godina u Ljejidi, mom gradu. Igrali smo Koreča, Moja, Montilja i ja i izgubili sa 1:3, jer nas je Gustavo Kuerten sam pobijedio".

Selektor "furije" ima samo 33 godine, a tenis je prestao da igra 2006. zbog teške povrede koljena. Zanimljivo je da nikada u karijeri nije igrao protiv srpskih igrača.

"Kada sam ja završavao karijeru Novak Đoković je tek počinjao, a vi, koliko znam, poslije Bobe Živojinovića dugo niste imali vrhunskog igrača".

Međutim, nekada šesti teniser svijeta (2003) ipak poznaje srpski mentalitet. Upoznao ga je na teniskoj Akademiji na čijem je čelu.

Tu treniraju tri mlade Srpkinje - Mila Marinković, Dunja Sunkić i Julija Lukač (sve imaju po 17 godina), a na Akademiji je i Dušan Lađović. Do skora je bio i Marko Đoković.

"Divim se talentu vaših igrača. Srbija je relativno mala zemlja, a ima toliko sportskih talenata" poručio je Albert Kosta.

(MONDO, foto Marca, AP, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC