• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Završni turnir Evrolige u Rijeci!

Evropska federacija vodenih sportova (LEN), tačnije njeni čelnici u ponedjeljak su donijeli još jednu, gotovo nevjerovatnu odluku...

 VATERPOLO: Završni turnir Evrolige u Rijeci!  Izvor: MONDO

Naime, završni turnir vaterpolo Evrolige biće održan u Rijeci!

Šestostruki prvak Evrope, beogradski Partizan, odnosno grad Beograd, bio je do 15. januara jedini kandidat za domaćinstvo finalnog turnira najbolje četiri evropske vaterpolo ekipe, a onda se odjednom uključila i Rijeka.

Za domaćinstvo su bili zainteresovani i Primorac, odnosno Kotor i Olimpijakos, odnosno Atina.

Ne bi bilo ništa neobično u odluci čelnika LEN-a da domaćinstvo dodijeli Rijeci da Vaterpolo klubu Partizan nisu davane usmena obećanja da će biti domaćin završnog turnira, kao i da Rijeka ima svog predstavnika u Evroligi.

Partizan i Olimpijakos su već obezbijedili prolaz u četvrtfinale Evrolige, a na dobrom putu je i Primorac, tako da je bilo logično da se organizacija turnira dodijeli nekom od zainteresovanih klubova, koji imaju šanse da se plasiraju na Fajnal-for. Tako je bar bio običaj do sada.

Biro LEN-a je glasanjem odlučio da između Beograda i hrvatskog primorskog grada da prednost Rijeci, koja je nedavno bila domaćin Evropskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima.

Ako je želja čelnika LEN da organizuje turnir na neutralnom terenu onda baš i nisu "pogodili". Jer, od hrvatskih klubova u četvrtfinale Evrolige plasirao se dubrovački Jug, a šanse ima i zagrebačka Mladost koja igra odlučujući meč u gostima protiv Budvanske rivijere 21. marta.

Direktor VK Partizan Darko Udovičić bio je zatečen kada smo mu saopštili vijest da će Rijeka biti domaćin turnira. "U klubu sam bio do 16 časova i ništa nam zvanično nije stiglo. Stvarno ne znam ništa o tome", rekao je Udovičić.

Dakle, još jedan slučaj koji pokazuje da srpski vaterpolo, i pored konstatnih, višedecenijskih uspjeha ne stoji dobro u LEN-u i da je neophodno da vaterpolo organizacija nešto preduzme tim povodom.

Ako ništa drugo, bar će Vladimir Vujasinović ponovo vidjeti svoj rodni grad, 22. i 23. maja. A ni Rijeka nije mnogo daleko od Beograda, pa bi Grobari trebalo da se pripreme.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC