• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Đoković savladao novi alat

"Na početku sezone promijenio sam reket, a potrebno je vrijeme da se savlada novi alat", rekao je Đoković uoči Dejvis kup meča sa Španijom.

 DK: Đoković savladao novi alat Izvor: MONDO

Srpski teniseri složno su na konferenciji za novinare u utorak izjavili da u Benidorm nisu došli samo da bi igrali protiv aktuelnih šampiona Dejvis kupa, već i da bi pobijedili reprezentaciju Španije.

"Biće neizvjesno, to je jedino sigurno. Sigurno je da mi nismo željeli da na žrijebu izvučemo Špance, ali isto tako i oni nisu željeli nas. Očekujem da se pobjednik odluči trećeg dana, a nadam se da ćemo to biti mi", rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović.

Španci se najviše uzdaju u najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala, dok gosti iz Srbije nade polažu na Novaka Đokovića, trećeg igrača na ATP listi, koji je prošlonedeljnim osvajanjem turnira u Dubaiju pokazao da se vraća u prepoznatljivu formu.

"Promijenio sam reket na početku sezone, što je izazvalo i frustracije na terenu, jer je potrebno vrijeme da se prilagodiš novom alatu. Stvari se, ipak, mijenjaju, pobjeda u Dubaiju mi mnogo znači, vratilo mi se samopouzdanje", objasnio je Đoković, koji je sa Nadalom do sada odigrao 14 mečeva od kojih je dobio četiri.

"Ne razmišljam o Nadalu, jer za sada ne znamo da li ćemo i igrati. Taj meč je zakazan za treći dan, prije toga imamo još tri bitna meča. On je svakako favorit, zasluženo je najblji na svijetu. Igra podjednako dobro na svim podlogama, a posebno na njemu omiljenoj šljaci. Želimo, ipak, da prethodno prvi dan završimo sa rezultatom 1:1, a ako dođe do duela Nadala i mene… biće vrlo interesantno", naglasio je Đoković.

"Španija jeste favorit, ali Dejvis kup je nepredvidivo takmičenje", dodao je najbolji srpski teniser.

Prvi će se Nadalu suprotstaviti drugi singl igrač Srbije, što će biti Janko Tipsarević ili Viktor Troicki.

"Koliko kod zvučalo glupo ili suludo generalna ideja je da se u ovakve mečeve mora ulaziti sa željom za pobjedu. Ako se uđe samo da bi se dobro odigralo, da se ne obrukaš, velika je vjerovatnoća meč završiš sa samo nekoliko osvojenih gemova", rekao je Tipsarević, koji je već poznat po tome što najbolje igra najteže mečeve.

Isto mišljenje iznio je i Viktor Troicki, trenutno 43. teniser svijeta, odnosno tri mjesta bolje plasirani igrač od Tipsarevića.

"Nikad ne ulazim u meč da bi pružio dobar otpor. Uvijek se trudim da pobijedim. Jeste Nadal veliki favorit, ali ćemo, ko god bude igrao, dati sve od sebe da ga iznenadimo", naveo je Troicki.

Bitan, možda i presudan biće i duel dublova u kojem će Srbiju svakako predvoditi jedan od najboljih dubl igrača svijeta Nenad Zimonjić.

"Ne vjerujem da će dubl biti odlučujući, ali je svakako mnogo bitan, jer može da donese prednost koja bi nam izuzetno značila. Biće vrlo neizvjesno ko god bude igrao", rekao je Zimonjić.

"Ranije su za Špance igrali Felisijano Lopes i sada povrijeđeni Fernando Verdasko. Ali, na ovoj podlozi oni mogu da sastave izuzetno snažan dubl, bez obzira na to koga budu izabrali. Šljaka im dozvoljava da igraju sa osnovne linije, a tu su oni najjači", ocijenio je Zimonjić.

Duel Španije i Srbije igraće se u Benidormu od 6. do 8. marta.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC