• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Vesprem" tapka u mjestu

Nikako da se okonča istraga o tuči u Vespremu u kojoj je ubijen rumunski rukometaš Marijan Kozma.

 "Slučaj Vesprem" tapka u mjestu  Izvor: MONDO

Istraga o tuči u baru "Patriot" (Škorpion) u Vespremu, na zapadu Mađarske, u kojoj je ubijen rumunski rukometaš Marijan Kozma, a teško povrijeđeni reprezentativac Srbije Žarko Šešum i Hrvat Ivan Pešić, nikako da se okonča i iz dana u dan se zaplet samo produbljuje.

Pretpostavke da je grupa od tridesetak Roma došla da traži "reket" od gazde ugostiteljskog objekta su demantovane, kao i priče da su sportisti htjeli da zaštite navodno napadnutu šankericu. Za pravom istinom se još traga, pošto iskazi četvorice uhapšenih nisu identični.

Opovrdgnuta je i izjava jednog policijskog zvaničnika da je potjernica za dvojicom glavnih osumnjičenih, koji su kasnije uhvaćeni u Austriji, izdata prilično kasno, jer čuvari reda nisu mogli satima da pronađu dežurnog sudiju županije Vesprem.

Jedna od sudija je, kako je kasnije utvrđeno, bila u tom baru kobnog jutra, 8. februara, kao i nekolicina policajaca u civilu, koji su honorarno, mimo saglasnosti pretpostavljenih, tu radili kao čuvari.

Protivriječne su i izjave o dolasku prve policijske patrole. Prema riječima vlasnika bara, ona je stigla 15 minuta poslije dojave, dok u zvaničnom policijskom izvještaju piše da im je trebalo samo sedam minuta da se nađu na licu mjesta.

Vlasnik bara je otišao korak dalje i podnio krivičnu prijavu protiv šefa Policijske kapetanije županije Vesprem zbog "povrede ljudskih prava".

U tužbi se navodi da policija nije imala pravo da javno objavi snimke unutrašnje kamere, na kojoj se jasno vide prisutni, pa čak i posljednji trenuci života Kozme, nožem više puta ubodenog u predijelu srca.

Prvi čovjek županijske policije Zoltan Bolčik uvjeren je da je postupio ispravno, pošto su javno emitovani snimci doprinijeli da se više svjedoka prijavi i da iskaz.

U međuvremenu, Kozma je, uz velike počasti, sahranjen u Bukureštu, Šešum je po izlasku iz bolnice, gdje mu je zaliječena povreda jagodične kosti i oka, došao u rodnu Bačku Palanku na oporavak, dok se Pešić, kome je izvađen jedan bubreg, privremeno vratio u svoju Dalmaciju na rehabilitaciju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC