• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Ne pobjeđuju uvijek favoriti

"Ne smijemo unaprijed da se predajemo. Postoje realne šanse da iz duela sa Španijom izađemo kao pobjednici”, optimista je Novak Đoković.

 Đoković: Ne pobjeđuju uvijek favoriti Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocijenio je da reprezentacija Srbije ima realne šanse da u Benidormu iznenadi i pobijedi Španiju, aktuelnog šampiona Dejvis kupa, iako je svjestan da su domaćini veliki favoriti.

"Iako smo na žrijebu dobili najtežeg mogućeg protivnika, ne smijemo unaprijed da se predajemo. Postoje realne šanse da iz duela sa Španijom izađemo kao pobjednici. Mlada smo reprezentacija, puna potencijala, koja kvalitetom može da izazove i pobijedi svakog protivnika na planeti", rekao je Đoković novinarima u Benidormu.

Najveća prednost Španije svakao je to što u sastavu imaju najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala.

"Kada je Nadal tu oni imaju dodatnu snagu, a takođe igraju pred svojom publikom. Dejvis kup je, ipak, takmičenje u kojem ne pobjeđuju uvijek favoriti", ocenio je Đoković.

"U Dejvis kupu nema pravila, što su Španci najbolje pokazali pobijedivši prošle godine Argentinu u finalu, bez Nadala. Na turnirima mi igrači prvo predstavljamo sebe, a u Dejvis kupu igramo za svoju zemlju, što je svima dodatni motiv za dobar rezultat", dodao je treći teniser svijeta.

Otežavajuća okolnost za srpske tenisere biće i zemljani teren za koji su Španci specijalisti.

"Šljaka je podloga koja savršeno odgovara Špancima, jer su odrasli na njoj. Nama jednostavno šljaka nije u krvi kao njima. Igrači iz Španije, počev od najboljeg na svijetu, Nadala, pa naniže, na šljaci ostvaruju najbolje rezultate. Nadal već godinama osvaja Rolan Garos", kazao je Đoković.

"Godinama unazad su sjajno fizički spremni i najsporija podloga im najviše odgovara, iako smo svjedoci da iz godine u godine napreduju tako da su već počeli da gospodare i na drugim podlogama, kao na primjer Nadal na travi i betonu", naveo je Đoković, svjestan kvaliteta protivnika.

Srbiju će na toj "drugoj tabli" predstavljati 43. ili 47. teniser svijeta Viktor Troicki ili Janko Tipsarević. Selektor Španije Albert Kosta na raspolaganju ima 12. i 15. tenisera na ATP listi Davida Ferera, odnosno Tomija Robreda.

"Biće vrlo interesantno vidjeti za koga će se selektori odlučiti na drugoj tabli i u Španiji i kod nas. Robredo je na ovoj podlozi osvojio dva turnira u Južnoj Americi, u odličnoj je formi, nikad ga ne treba potcjenjivati", rekao je Đoković, ali je ipak dodao da očekuje da će Kosta izabrati Ferera.

"On je formu dokazao plasmanom u finale Dubaija, gdje sam ga pobijedio. Važi za jednog od najupornijih među teniserima. Po mom zaključku Ferer će i igrati, prije svega zbog iskustva u Dejvis kupu, ali iznenađenja su uvijek moguća", ocenio je Đoković.

Budući da je Ferer u srijedu uveče radio odvojeno od ekipe, moguće je da će Albert Kosta računati upravo na njega, uz Nadala, u singlu.

Žrijeb će odlučiti i da li će Đoković u petak protiv drugog singl igrača Španije igrati prvi ili drugi meč dana.

"U principu to nije od velike važnosti, mada bismo voljeli da otvorimo ovaj duel pobjedom i prednošću, koja umije da ponese ekipu na psihološkom planu za drugi singl meč tog dana, ali i donese stabilnost pred dubl", istakao je Đoković.

Španci su do sada dubl igrali sa Felisijanom Lopezom i trenutno povrijeđenim Fernandom Verdaskom, što je uslovilo i promjene u sastavu. Lopez je trenirao u tandemu sa Tomijem Robredom, dok su na drugom dijelu terena bili Rafael Nadal i rezervni igrač Nikolas Almagro.

"Trenirali smo zaista dobro. Vidio sam da su igrači u odličnoj formi i da su izuzetno motivisani. Više i ne mogu da tražim od njih", rekao je selektor Španije Albert Kosta.

Reprezentacija Srbije trenirala je u uobičajenim sastavima, pošto su na jednoj strani mreže bili Nenad Zimonjić i Novak Đoković, a na drugoj Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Prvi izbor za igru parova selektora Bogdana Obradovića trebalo bi da bude sastav Zimonjić - Đoković, a do promjene bi moglo da dođe samo u slučaju prevelike isrcpljenosti najboljeg srpskog tenisera.

Vremenske prilike u Benidormu trenutno nisu idealne, pošto kiša povremeno ometa pripreme tenisera obje ekipe. Đoković, ipak, ne misli da će to donijeti prednost nekoj od ekipa.

"Vrijeme je isto i njima i nama", rekao je Đoković.

Žrijeb, kojim će biti određen raspored parova singla i dubla, biće održan u četvrtak u 11 časova u gradskoj kući u Benidormu.

(Beta, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC