• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH sa četiri predstavnika na ZOI

Ski-trkačica Tanja Karišik ostvarila je normu za ZOI u Vankuveru 2010. godine pa će BiH imati najmanje četiri predstavnika u Kanadi.

 BiH sa četiri predstavnika na ZOI Izvor: MONDO

Prije nje nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine izborili su biatlonac Nemanja Košarac, te skijačice Žana Novaković i Mojca Rataj.

Karišik, članica Smučarskog kluba Romanija iz Pala normu za nastup na ZOI ostvarila je u ponedjeljak u Makedoniji, gdje je na FIS trci u ski-trčanju osvojila osmo mjesto.

"Prema pravilniku FIS-a, za normu je potrebno da takmičarka ima manje od 300 bodova. Karišikova je to ostvarila učešćem na Svjetskom prvenstvu u češkom Liberecu, a potom i osvajanjem osmog mjesta u Makedoniji. Trenutno ima nešto manje od 200 bodova, ali da bi ostala na tom nivou potrebni su joj nastupi na još nekoliko FIS trka", rekao je za „Nezavisne novine“ predsjednik SK Romanija Zdravko Lasica.

Normu za Olimpijske igre ima i biatlonka Aleksandra Vasiljević koja je na ZOI u Torinu 2006. godine imala časta na nosi zastavu BiH. Njen nastup u Vankuveru je ipak upitan zbog određenih nesuglasica sa klubom Romanija.

"Ne znam da li ću nastupiti na Olimpijadi. Sve zavisi od toga da li će mi u Romaniji dati ispisnicu koju sam zatražila. Izrazila sam i želju da nastupim za reprezentaciju Srbije, ali još nije isključena mogućnost mog nastupa za BiH. Sve zavisi od toga šta će odlučiti u klubu za koji više ne treniram. Trenutno radim sama i bez kluba", rekla je Vasiljevićeva.

Blizu norme za učešće na Olimpijskim igrama je i skijaš Marko Šaferer, takođe učesnik Olimpijade u Torinu, a potencijalni kandidati još su snouborder Relja Ančić, sankaši Haris Bešlić, Kerim Čatar, Džemal Pandža i Amel Papić.

Na spisku putnika mogao bi se naći i Damjan Ostojić, najbolji bh. takmičar u umjetničkom klizanju, te višestruki rekorder BiH u brzom klizanju Edin Branković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC