• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković opet na Ferera: Šanse su nam 50:50

Najbolji srpski teniser podsjeća da je Španija favorit, a Ferer da će u Benidormu biti drugačije nego u Dubaiju.

 Đoković opet na Ferera: Šanse su nam 50:50 Izvor: MONDO

Dugo iščekivani duel prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa između aktuelnog branioca titule Španije i Srbije počeće u petak u Benidormu duelom između prvog reketa Srbije Novaka Đokovića i trećeg igrača "crvene furije" Davida Ferera, koji je šansu dobio u odsustvu Fernanda Verdaska.

Osmi duel Đokovića i Ferera će biti repriza prošlonedjeljnog finala turnira u Dubaiju kada je srpski teniser ostvario pobedu (7:5, 6:3).

"Dosta se očekuje od mene kao najboljeg srpskog tenisera, a i sam sebi postavljam takve ciljeve. Svi želimo da pobijedim Ferera i donesem Srbiji prednost od 1:0. Međutim, u Dejvis kupu je nezahvalno prognozirati rezultat. Rekao bih da Ferer i ja imamo podjednake šanse za pobjedu", rekao je Đoković novinarima poslije žrijeba u Benidormu.

On je ocijenio da bi njegova pobjeda nad Fererom reprezentaciji Srbije mnogo značila na psihološkom planu, ali je ponovio da je Španija, ipak, veliki favorit i da ne treba razmišljati o konačnom ishodu meča.

"Svi se nadamo pobjedi, ali moramo da budemo realni, a to znači da budemo svjesni da su Španci favoriti. Mi smo relativno nova ekipa u Svjetskoj grupi, imamo mlad tim sa puno opcija, ali su šanse na strani Španaca", naveo je Đoković.

"Trenutno smo svi vrlo uzbuđeni. Lično mi je izuzetno drago što ponovo osjećam taj timski duh i sigurno ću pokušati da iskoristim tu atmosferu", dodao je najbolji srpski teniser.

Ferer je ocijenio da će njegov meč sa Đokovićem biti mnogo drugačiji od onog u Dubaiju.

"Sve je drugačije kada igrate u Dejvis kupu, kada igrate za svoju zemlju. Biće vrlo interesantno", rekao je Ferer, koji je Đokovića pobijedio tri puta, četiri puta je izgubio, ali nijednom na šljaci.

"Sada ću ja imati prednost, jer ćemo igrati na šljaci, a na tribinama će biti i moja porodica i puno mojih prijatelja. Biće svakako teško, jer je Đoković, ipak, treći igrač svijeta", dodao je Ferer.

Po završetku duela Đokovića i Ferera, snage će odmjeriti Janko Tipsarević i najbolji teniser svijeta Rafael Nadal. Đoković i Nenad Zimonjić bi u subotu trebalo da u dublu igraju sa Felisijanom Lopesom i Tomijem Robredom, a za nedjelju su zakazani obrnuti singl mečevi.

(Beta, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC