• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Odgovornost na meni i Piliću

Selektor Srbije Bogdan Obradović je "veoma zadovoljan" žrijebom kojim je određen redosljed mečeva u duelu sa Španijom.

 Obradović: Odgovornost na meni i Piliću  Izvor: MONDO

Meč u Benidormu počeće duelom Novaka Đokovića i Davida Ferera, a potom će na teren Janko Tipsarević i najbolji teniser svijeta Rafael Nadal.

"Novak će igrati sa Fererom, kog je pobijedio prošle nedelje u Dubaiju, što mu uliva dodatno samopouzdanje. Eventualna Đokovićeva pobjeda bi i Janku olakšala posao, pošto će on imati vremena da se prilagodi atmosferi", rekao je Obradović.

On se nada da je u konsultacijama sa savjetnikom Nikolom Pilićem doneo pravu odluku, kada je za drugog singl igrača izabrao Janka Tipsarevića, a ne Viktora Troickog, koji je trenutno za četiri mjesta bolje plasiran na ATP listi.

"Nijanse su odlučivale. Viktor je zaista u izuzetnoj formi, u stalnom je usponu, ali smo se Pilić i ja ipak odlučili za Janka. Nadamo se da smo donijeli pravu odluku, odgovornost je svakako na nama", kazao je Obradović.

Srpski selektor je naveo da vremenske prilike u Benidormu nisu dozvolile ekipi da na treninzima ispuni ni polovinu planiranog. To, ipak, neće biti presudno za ishod meča, jer su i Španci radili u istim uslovima.

Selektor Španije Albert Kosta priželjkuje da njegova ekipa već poslije prvog dana vodi sa 2:0.

"Nadam se pobjedi u oba singl meča. Pritisak je normalan, jer je Španija velika teniska zemlja koja uvijek ima najviše ambicije. Ne osjećam nervozu", rekao je Kosta.

On je pojasnio zašto je za drugog singl igrača izabrao Ferera, a ne Tomija Robreda, koji je takođe u odličnoj formi (tokom februara je osvojio dva trofeja na šljaci).

"Tomi će morati da igra dubl, pa sam želio da raspodijelim opterećenje".

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović poželio je neizvjesne i kvalitetne mečeve i da pobjedi ekipa koja bude bila bolja.

"Dueli srpskih i španskih tenisera uvijek su bili tijesni, uvek se igrao dobar tenis. Nadam se da će tako biti i ovog vikenda. Srbija i Španija imaju dugu tradiciju. Imali smo u srijedu zajedničku večeru, kojoj su prisustvovali Nikola Pilić i Manuel Santana - oni su bili rivali u Dejvis kupu još prije 40 godina. Tada je, doduše, igrala bivša Jugoslavija", rekao je Živojinović.

Međutim, Srbija i Španija sastaće se prvi put. Španija i Jugoslavija odmjerile su snage osam puta i skor je 6:2 u korist "crvene furije". Dva posljednja meča dobila je Jugoslavija i oba puta je Živojinović nastupao kao igrač.

(Beta, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC