• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Stadion se srušio, odložen meč!

Dejvis kup meč između Španije i Srbije neće početi u petak, kako je bilo predviđeno!

 DK: Stadion se srušio, odložen meč! Izvor: MONDO

Razlog je prava oluja, koja je doslovce srušila dio tribina na montažnom stadionu u ljetovalištu blizu Alikantea, a južno od Valensije.

Organizatori i glavni sudija meča Soren Frimel su donijeli odluku da pomjere meč za 24 sata, tako da će dueli Davida Ferera i Novaka Đokovića, odnosno Rafaela Nadala i Janka Tipsarevića biti odigrani u subotu.

U noći između četvrtka i petka došlo je do velikog oštećenja tribine izazvanog olujnim vjetrom.

U ponoć je kapitenima Albertu Kosti i Bogdanu Obradoviću javljena konačna odluka, a dodatna otežavajuća okolnost je ta što timovi vjerovatno neće moći da koriste ni pomoćne terene za trening u petak, tokom dana.

"Početak meča između Španije i Srbije odlaže se najmanje za 24 časa zbog velikog oštećenja tribina na montažnom stadionu u Benidormu. Zbog olujnog vjetra došlo je do urušavanja dijela tribina, ali je još bitiniji razlog za odlaganje bezbjednost samih igrača. Trenutno sve španske službe rade maksimalnim intenzitetom na otklanjanju problema, ali ćemo održati novi sastanak u petak u 11 časova na kome ćemo razmotriti dalju sudbinu meča. Oba selektora sam obavijestio da je start meča odložen za najmanje 24 časa, jer i uz najbolje vremenske uslove ne vjerujem da za manje od osam sati rada stadion može da se dovede do normalnih uslova za igru", izjavio je Frimel.

Evo šta je povodom odlaganja rekao srpski selektor Obradović

"Više vremena provodimo na sastancima nego sa igračima. Neočekivano je sve šta se dešava oko ovog meča. Pored toga što zbog vremenskih uslova nismo imali dovoljan broj treninga, sada nam se dešava i da zbog tribina, a ne terena, bude ugrožena bezbjednost publike i igrača i da je početak meča prolongiran. To ni Niki Pilić nije doživio u karijeri", rekao je Obradović.

"Ostaje nam da vidimo da li možemo da treniramo na pomoćnom terenu i podijelimo termine sa Špancima, naravno na sastanku, a zatim i da pokušamo da nađemo teren sa šljakom negdje u blizini Benidorma da nesmetano radimo. Ovo nam remeti sve pripreme, ali sve je to tenis, sve je to sport", dodao je on.

Prvobitno, dva singla trebalo je da budu odigrana u petak, dubl u subotu, a odlučujući singlovi u nedjelju.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC