• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Vjetar i dalje koči popravku stadiona

Vjetar, koji je u Benidormu srušio dio tribina na stadionu gdje treba da igraju Španija i Srbija, i dalje duva i pravi probleme organizatorima.

 DK: Vjetar i dalje koči popravku stadiona Izvor: MONDO

Organizatori meča teniskih reprezentacija Španije i Srbije u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa istakli su da će učiniti sve da poprave stadion u Benidormu, koji je ozbiljno oštećen u naletima vjetra u četvrtak uveče, kako bi se duel, koji nije ni počeo, završio prema planu.

"Apsolutno nismo mogli da predvidimo ovakve vremenske neprilike. Svi treba da budu mirni, pošto je sve pod kontrolom. Pokušavamo da dođemo do rješenja u najkraćem mogućem roku", rekao je sada već odlazeći predsjednik Teniskog saveza Španije Pedro Munjos na konferenciji za novinare u Benidormu.

Obraćanje Munjosa, ipak, izvještače nije sasvim ubijedilo da je situacija zaista pod kontrolom, a sumnje je podgrijao i incident koji se dogodio kada je glavni tehničar stadiona u parku Tera Mitika Dionisio Dijas govorio o bezbjednosti publike.

"Stadion je građen po evropskim standardima. Glavna struktura se nije pomjerila. Oštećenja su samo površna... Kada se radovi na popravci završe, a 40 ljudi čeka da vjetar stane kako bi krenuli na zadatak, izvršićemo još jednu inspekciju cijele konstrukcije", rekao je Dijas, koga je u jednom trenutku prekinuo vjetar koji je odnio dio plastičnog zida u montažnom pres centru, baš iza govornika.

Vjetar, koji je u noći između četvrtka i petka duvao i brzinom od 89 kilometetara na sat, srušio je najviši dio istočne tribine. Na ostalim dijelovima stadiona vjetar je oduvao neka sjedišta, savio lakše metalne šipke i odnio sponzorske panoe.

Glavni sudija meča Soren Frimel pojasnio je da pravila Dejvis kupa dozvoljavaju da se meč igra do utorka. Frimel, međutim, nije pomenuo da su reprezentacije obavezne da na lokaciji meča ostanu do ponedeljka, a da se za eventualni produžetak duela pitaju teniseri.

Malo je vjerovatno da će igrači obe ekipe, koji već sledeće nedelje počinju seriju teniskih turnira u SAD, prihvatiti da ostanu u Benidormu do utorka.

Pravilnik Dejvis kupa predviđa i mogućnost da se domaćin meča kazni ako ne obezbijedi adekvatan teren za igru, odnosno da se pobjeda od 5:0 automatski dodijeli gostujućem timu.

Frimel je, međutim, odbacio takvu mogućnost.

"Imamo, ipak, i pravilo koje govori o izuzecima u slučaju nepredviđenih okolnosti. Španija je uradila vrlo dobar posao sa terenom, u tome su se složile obe ekipe", rekao je Frimel, koji je naveo i da bi se meč nastavio uprkos vjetru da je stadion bio bezbjedan.

Teniseri obe ekipe, uprkos nepredviđenim okolnostima, nastaviće sa pripremama za mečeve, kada god se budu igrali.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC