• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U subotu dva singla i dubl!

Dejvis kup meč Španija - Srbija trebalo bi da počne u subotu u deset časova, saopštili su organizatori u Benidormu.

 U subotu dva singla i dubl!  Izvor: MONDO

Raspored mečeva ne bi trebalo da se mijenja, tako da će prvi na programu biti duel Novaka Đokovića i Davida Ferera. Potom će na teren Janko Tipsarević i Rafael Nadal, a zatim i dublovi, pod uslovom da mrak ne prekine igru.

Naravno, preduslov za sve to je da se vrijeme konačno "smiluje" sportu.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je novinarima u Benidormu da je u ovakvim uslovima teško ekipu pripremiti za meč, prije svega na psihološkom planu.

"Zbog kiše i vjetra propustili smo sigurno polovinu treninga koje smo planirali. Isto je i Špancima i ne žalimo se zbog toga, ali činjenica je da nismo imali dovoljno sati za pripremu, posebno što se mečevi igraju u tri dobijena seta i to na šljaci, gdje poeni traju duže", rekao je Obradović.

"Pokušali smo da igrače izolujemo od svega ovog. U hotelu smo imali kondicione treninge, blizu je i golf teren, na koji smo ih vodili kako bi se opustili i kako ne bi bili u zatvorenom prostoru. Trenirali smo i u osnovnoj školi u Benidormu, gdje smo pored tenisa na tvrdoj podlozi igrali i basket", pojasnio je selektor.

Kapacitet tribina na montažnom stadionu u Benidormu, prema posljednjim informacijama, biće smanjen za dio na istočnom delu, koji se u noći između četvrtka i petka urušio zbog olujnog vjetra. Prazno će biti i na dijelu sjeverne tribine, gdje je vjetar odnio stolice.

Obradović je istakao da su Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentacije od organizatora tražili zvaničan dokument kojim se igračima i navijačima garantuje bezbjednost.

"Sa naše strane učinićemo sve kako bi se mečevi završili što prije. U slučaju da ne bude gotovo u nedelju, obavezni smo da ostanemo ovde i u ponedeljak. Eventualni nastavak meča u utorak možemo, ali ne moramo da prihvatimo", rekao je selektor Srbije.

"Bilo bi zaista teško da ostanemo do utorka, jer svi naši igrači imaju rezervisane avionske karte za SAD, gdje će sljedeće nedelje igrati na turniru Masters serije u Indijan Velsu, mijenjaju kontinent", dodao je Obradović.

Stručni štab Srbije razmišlja i o mogućnosti da pored Nenada Zimonjića u dublu igra Viktor Troicki, koji bi zamijenio Đokovića.

"Đoković bi trebalo da u dva dana igra dva singl meča, što će biti veliki napor za njega. Zato razmišljamo da ga u dublu zamijenimo Troickim".

Obradović je ocijenio i da će urušavanje tribina ostaviti posljedice na atmosferu na stadionu u zabavnom parku "Tera Mitika".

"Pritisak zbog svih ovih događaja sigurno će ostaviti traga. Ne vjerujem da će bilo ko moći da se potpuno opusti i navija kako bi inače to radio. ITF će morati da razmisli da li će ubuduće dozvoljavati da se mečevi u ovom terminu igraju na otvorenom", ocijenio je Obradović.

(Beta, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC