• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (TURNIR): Revanš Amerima

Podmlađena reprezentacija Srbije dobro je startovala na Volvo turniru u Mađarskoj, pobijedivši selekciju SAD 11:5 (3:1, 1:3, 2:0, 5:1).

 VATERPOLO (TURNIR): Revanš Amerima Izvor: MONDO

Bez najiskusnijih Vanje Udovičića, Slobodana Nikića (zbog problema sa vizom nije mogao da uđe u Mađarsku) i Slavka Gaka (stigao neposredno pred utakmicu), srpski vaterpolisti pružili su vrlo dobru partiju, a mogli su i ubjedljivije da savladaju selekciju koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu spriječila "delfine" da se sa Mađarima bore za zlato.

Meč je obilježio centar srpskog tima Duško Pijetlović sa četiri gola. U ekipi SAD najefikasniji je bio takođe centar i to još jedan igrač Partizana Rajan Bejli sa dva gola.

U prvoj četvrtini sve je polazilo od Živka Gocića. Pogodak i asistencija odličnom centru Dušku Pijetloviću i ukupno vođstvo 3:1.

Međutim, drugih osam minuta donijeli su najlošiji dio igre srpskog tima. Amerikanci su umjeli da kazne greške, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom.

U trećoj četvrtini proradio je Andrija Prlainović, a minutažu je iskoristio i rezervni golman Gojko Pijetlović, nekadašnji čuvar mreže Partizana a sada crnogorskog Katara. Srbija je ponovo došla do prednosti, zahvaljujući Gociću i Dušku Pijetloviću, a da su iskorišćene još neke prilike pobjednik bi već tada bio odlučen.

U posljednjem dijelu prava kanonada. Gol za golom: Milan Aleksić, Prlainović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović - bili su nemilosrdni u prva četiri minuta posljednje deonice. Najljepši pogodak postigao je upravo Pijetlović na sjajnu asistenciju golmana, brata Gojka.

"Zadovoljan sam. Ipak smo bili bez Udovičića, Gaka i Nikića. Dobro su momci odigrali. Kada nam je proradio šut bilo je jasno da protivnik nema šta da traži", prokomentarisao je Živko Gocić.

U drugom meču na Volvo turniru sastaju se Mađarska i Rumunija, a u subotu će biti odigran derbi između Mađarske i Srbije.

STATISTIKA:

Bazen Bickej. Gledalaca 700. Sudije:Stavropulos (Grcka) i Rodrigez (Spanija). igrac vise: Srbija 6 (5), SAD 6 (3).

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 2, Vapenski, Duško Pijetlović 4, Ćuk 1, Aleksić 1, Rađen, F. Filipović, Prlainović 2, Stefan Mitrović 1, Gojko Pijetlović, P. Filipović.

SAD: Bruks, Sejghorn, Handt, Donel, Vrajt 1, Merlo 1, Hopkins, Vit, Bejli 2, Sarf 1, Krumpolc, Stivens, Kruzeka. Selektor: Sreder. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC