• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Španija povela protiv Srbije 1:0

David Ferer je u Benidormu savladao najboljeg srpskog igrača Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

 DK: Španija povela protiv Srbije 1:0  Izvor: MONDO

Reprezentacija Španije povela je sa 1:0 protiv Srbije, u meču prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa.

David Ferer je u Benidormu savladao najboljeg srpskog igrača Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6 poslije dva sata i 50 minuta igre.

Novak Đoković je prije nedjelju dana održao lekciju Davidu Fereru u finalu turnira u Dubaiju, ali je Španac iskoristio prvu priliku da mu se revanšira za taj gorak poraz.

Zvanični osvajači "salatare" su majstori šljake i Ferer je to još jednom potvrdio.

Od starta meča igrao je opuštenije i rasterećnije od Đokovića i to mu je donijelo prednost od 2:0 u prvom setu. Najbolji srpski igrač je brzo vratio brejk, ali je to bilo sve što je uspio (3:2). Domaći takmičar, nošen podrškom sa tribina oko 16.000 navijača, ponovo je nametnuo svoj ritam i sa četiri gema zaredom, poslije 46 minuta, riješio je prvi set u svoju korist.

Istina, Nole je u šestom gemu imao veliku priliku da oduzme servis protivniku, ali je loptica, nakon što je pipnula mrežu ostala na njegovoj strani i, čini se, umnogome uticala na tok meča.

Ferer je osokoljen vođstvom superiorno zaigrao i u nastavku. Nanizao je tri gema u svoju korist i stekao solidnu prednost, ali se Nole nije predavao. Srpski igrač je uspio da se rezultatski približi (2:3), prije nego što je napravljen niz od ukupno četiri brejka.

Konačno, Ferer je kod vođstva od 5:3, uspio da zaustavi seriju i dobije gem na svoj servis, nakon čega je Španija povećala rezultat na 2:0.

Sve ono što je prepustio protivniku u prva dva seta, Đoković je promijenio u trećem - nije Fereru dozvolio da odmakne.

Jeste Španac opet prvi napravio brejk (3:1), ali je najbolji srpski teniser uhvatio priključak, a zatim i poveo, prvi put na meču (4:3). Treći teniser svijeta je konačno u tim trenucima igrao baš onako kako smo navikli da ga viđamo - vodio je igru.

On je u desetom gemu, pri vođstvu od 5:4, stigao na korak od brejka, a onda je poslije propuštene šanse, dobio novu priliku da smanji vođstvo protivnika. Nole je u imao na svojoj strani rezultat (6:5) i čak dve set lopte, ali je zbog dva mala auta bio primoran da posljednju nadu traži u taj brejku.

I odlično je počeo, poveo sa 2:1, ali je onda nanizao seriju grešaka i dozvolio protivniku da stigne do četiri meč lopte (6:2). Novak je uspio da spasi dve, ali uporni i silno motivisani Ferer treći put nije pogriješio - 7:4.

Ferer je tako izjednačio rezultat u duelima sa Đokovićem na 4:4, dok je na šljaci zadržao primat. Španac je igrao sa Noletom tri duela na najsporijoj podlozi u karijeri i svaki je riješio u svoju korist.

U drugom meču singla snage će odmjeriti najbolji teniser svijeta Rafael Nadal i Janko Tipsarević, dok će nakon toga biti odigran dubl.

Španija i Srbija su duel u Benidormu započele dan kasnije, jer je jak vjetar u španskom gradu srušio dio tribina na stadionu u parku Tera Mitika u četvrtak kasno uveče, zbog čega su organizatori bili primorani da zatraže odlaganje susreta za 24 sata kako bi sanirali posljedice nevremena.

Pobjednik duela u Benidormu sastaće se u drugom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa sa boljim iz meča Njemačka - Austrija, dok će poražena selekcija, krajem septembra igrati plej-of za opstanak u najelitnijem takmičenju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC