• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Honda je mrtva, živio Braun GP!

Višemjesečna saga o sudbini Honde u Formuli 1 je konačno završena - tim je kupio njegov dosadašnji šef Ros Braun.

 F1: Honda je mrtva, živio Braun GP! Izvor: MONDO

Od decembra prošle godine kada je Honda saopštila da se povlači iz “najbržeg cirkusa” Braun i Nik Fraj, izvršni direktor tima, pokušavali su da pronađu kupca i spasu tim, a nakon što su svi pokušaji propali novac je iskeširao sam Braun.

Novu-staru ekipu u Formuli 1 nazvao je jednostavno - Braun GP, a njene boje biće crna i bijela uz dodatak drečavo žute.

“Zadovoljan sam što je sve gotovo i što smo spasili tim. Nakon povlačenja Honde morali smo da pronađemo način da spasimo što više radnih mjesta, nastavimo s takmičenjem u Fotmuli 1 i na najbolji mogući način iskoristimo timsku bazu u Brekliju. Ja sam kupio tim i kao vlasnik nastaviću da sarađujem sa menadžmentom tima koji mi je pružao podršku i u periodu kupovine koji je iza nas”, rekao je Braun.

Bolid BGP 001 koji će prvi put biti testiran naredne nedjelje u Barseloni pokretaće Mercedesovi motori, a osim saradnje sa njemačkim gigantom, Braun je zadovoljan i vozačkim tandemom Dženson Baton - Rubens Barikelo.

“Izuzetno smo zadovoljni što imamo dva iskusna vozača kao što su Dženson i Rubens. Oni su uvijek bili u dobrim odnosima i očekujemo od njih da jedan drugog motivišu za još bolje vožnje ove sezone. Obojica su izuzetno mostivisana, a tokom zime naporno su radili kako bi bili u što boljoj fizičkoj kondiciji”, istakao je Braun.

Ekipa Braun GP nema mnogo vremena za pripremu za novu sezonu koja počinje za tri nedjelje u Australiji, ali njen vlasnik ističe da je najveći posao već napravljen i da će ekipa napredovati kako sezona bude odmicala.

“Naš najveći izazov bio je da se uopšte nađemo na startu u Melburnu i to smo uspjeli da obezbijedimo. Normalno je da ćemo imati problema zbog nedovoljno testiranja našeg bolida na stazi, ali mislim da je on dobar. Kako sezona bude odmicala on će se sigurno razvijati i nadamo se dobrim rezultatima”, rekao je Braun.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC