• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nisam se još navikao na šljaku

Novak Đoković priznao je da protiv Davida Ferera nije pružio maksimum i kao uzrok poraza naveo je to što se još nije privikao na igre na šljaci.

 Đoković: Nisam se još navikao na šljaku Izvor: MONDO

On je dodao da je na šljaci poslednji put igrao na proljeće prošle godine, a da zbog kiše u Benidormu nije mogao da se privikne na tu vrstu podloge.

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da meču protiv Davida Ferera nije pružio svoj maksimum i ocijenio da je uzrok poraza to što je na šljaci posljednji put igrao na proljeće prošle godine, a da zbog kiše u Benidormu nije mogao da se privikne na tu vrstu podloge.
“Ne tražim opravdanje, ali činjenica je da sam na šljaci posljednji put igrao u maju ili junu prošle godine, a da ovdje zbog kiše nismo imali dva cijela treninga”, rekao je Đoković poslije poraza (3:6, 3:6, 6:7) u meču sa Španijom u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa.

“Očigledno je da nisam pružio svoju najbolju partiju, da još nisam uspostavio ritam na ovoj podlozi… Tražio sam ga u toku meča, ali je Ferer u prva dva seta igrao dosta solidno i tjerao me na greške. U tim trenucima nisam imao strpljenja, pa je Ferer stigao do zaslužene pobjede”, dodao je treći teniser svijeta.

Đoković je ocijenio da poslije singla možda i nije baš najpametnije da igra i dubl.

"Ako selektor to bude tražio od mene… igraću. Mislim, ipak, s obzirom na moju partiju, da je bolja kombinacija da sa Nenadom Zimonjićem igra Viktor Troicki", rekao je Đoković.

Najbolji teniser Srbije je, ipak, istakao da su porazi sastavni dio sporta i da njegova ekipa ne smije da očajava, već da treba da nastavi da razmišlja o načinu na koji bi mogla da stigne do pobjede nad aktuelnim šampionom Dejvis kupa.

"Već smo govorili o tome kako do sada nismo imali sreće u žrijebu. Prošle sezone smo za protivnika u prvom kolu dobili vicešampiona, a ove godine aktuelnog šampiona i to na njihovom terenu gdje moramo da se prilagođavamo uslovima domaćina".

"Mnogo je teško da usred sezone na tvrdoj podlozi dođete u Španiju da igrate na šljaci protiv tenisera kakvi su David Ferer i Rafael Nadal, kojima je pri tom zemljani teren omiljena podloga", dodao je Đoković.

Poslastica duela Srbije i Španije trebalo je da bude susret najboljih tenisera te dve ekipe Đokovića i Nadala, lidera na svjetskoj ATP rang listi.

"Ako dođe do našeg duela to će značiti da je on rezultatski bitan za obje reprezentacije, a uvijek je izazov igrati protiv najboljeg na svijetu, tako da mi motivacije neće nedostajati. Onda ću pokušati da ispravim greške iz prvog meča i odigram bolje", naveo je Đoković.

Ferer je rekao da je bio iznenađen neočekivano lošom igrom Đokovića, koji je napravio čak 59 neiznuđenih grešaka.

"Novak je bio zaista uporan, ali nije bio konzistentan. Nije bio koncetrisan. Griješio je u odlučujućim trenucima, ali nije bilo lako stići do pobjede. Bilo je veoma teških trenutaka", ocijenio je Ferer i dodao da je i podloga sigurno uticala na lošiju partiju Đokovića, ali da ona nije bila presudna.

"Prošle nedjelje sam izgubio od Đokovića na tvrdoj podlozi, ali svaki meč je priča za sebe. I u Dubaiju sam imao priliku da osvojim prvi set, pa sam izgubio sa 2:0. Sada sam nevjerovatno zadovoljan što sam pobijedio pred našom publikom i obradovao španske navijače”, naglasio je Ferer.

(Beta, foto: TSS, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC