• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal "oduvao" Janka, Španija vodi 2:0

Rafael Nadal ubjedljivo je nadigrao Janka Tipsarevića sa 6:1, 6:0, 6:2 u drugom meču prvog kola Svjetske grupe Dejvisa kupa.

 Nadal "oduvao" Janka, Španija vodi 2:0 Izvor: MONDO

Prvi reket svijeta tako je donio Španiji prednost od 2:0 na duelu u Benidormu.

Tipsarević nije uspio da pruži dostojan otpor najboljem teniseru svijeta. On je na početku meča uspio da dobije gem na svoj servis, a onda je protivniku prepustio sve "konce igre". Najbolji teniser svijeta je riješio u svoju korist čak 11 gemova u nizu, a posao mu je bio olakšan i zbog toga što je srpski teniser imao problema sa šakom desne ruke.

Tipsarević je u trećem setu zaigrao nešto agresivnije, dobio je prvi gem, a onda je u drugom stigao i do brejk lopte, ali je nije iskoristio.
I kada se činilo da će Tipsarević pokazati nešto iz svog repertoara kojim je nekoliko puta u karijeri "mučio" velike igrače, Nadal ga je vratio u surovu realnost - uzeo mu je brejk "sa nulom" i ponovo stigao do vođstva.

Srpski igrač uspio je do kraja seta da dobije još jedan gem, ali ne i da ozbiljnije priprijeti, očigledno kvalitetnijem suparniku, naročito kada su partije na šljaci u pitanju.

Španija, aktuleni osvajač "salatare", je poslije maksimalno uspješno odrađenog posla u singlu prvog dana, stigla na korak od plasmana u drugu rundu Svjetske grupe Dejvis kupa.

U subotu je na programu i dubl. Srbiju će predstavljati najbolji igrač Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, dok će za domaćine nastupiti Felisijano Lopez i Tomi Robredo.

Pobjednik duela u Benidormu sastaće se u drugom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa sa boljim iz meča Njemačka - Austrija, dok će poražena selekcija, krajem septembra igrati plej-of za opstanak u najelitnijem takmičenju.

Španija i Srbija su duel u Benidormu započele dan kasnije, jer je jak vjetar u španskom gradu srušio dio tribina na stadionu u parku Tera Mitika u četvrtak kasno uveče, zbog čega su organizatori bili primorani da zatraže odlaganje susreta za 24 sata kako bi sanirali posledice nevremena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC