• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Zimonjić i Troicki vratili nadu, Španija-Srbija 2:1

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobijedili u dublu Tomija Robreda i Felisijana Lopeza 3:0 (7:6, 6:4, 7:6) i smanjili vođstvo Španije na 2:1.

 DK: Zimonjić i Troicki vratili nadu, Španija-Srbija 2:1 Izvor: MONDO

Zimonjić i Troicki su poveli sa 1:0 u setovima tek pošto su dobili taj-brejk rezultatom 7:5. Srpski duet je u neizvjesnom duelu pokušao da napravi brejk, ali su iskusni Španci čuvali svoj servis. Ipak, Srbi su u taj-brejku iskoristili prvu šansu i stigli do prednosti poslije 50 minuta igre.

U nastavku se ponovo vodila izjednačena borba, ali su Zimonjić i Troicki uspjeli u sedmom gemu da naprave brejk, a zatim i povedu sa 5:3. Već u narednom gemu imali su priliku da ponovo oduzmu servis protivnicima, ali su propustili dvije set lopte. Pet minuta kasnije ispravili su grešku i povećali vođstvo na 2:0 u setovima.

U trećem setu Srbi su propustili šansu da već u trećem gemu naprave brejk. Španci su se čuvali sve do taj-brejka, kada su uspjeli i da stignu do dvije set lopte (6:4), ali su se Ziki i Troicki, ne samo spasili iz nezgodne situacije, već i preokrenuli rezultat i slavili sa 9:7.

Srbija je tako smanjila prednost Španije poslije prvog dana takmičenja na 2:1.

Najstariji srpski reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić bio je jako srećan poslije pobjede i odmah poslije meča je obećao da će se igrači truditi da u nedelju sustingu prednost Španaca.

"Drago mi je da smo dobro odigrali zbog navijača, nadam se da ih nismo razočarali i nadam se da ćemo da pružimo još veći otpor. Moram da kažem da je Viktor igrao sjajno i da je zaslužan što smo i dalje bez poraza u dublu u Svjetskoj grupi", rekao je Zimonjić.

Španci su prethodno u singl mečevima prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa u Benidormu uspješno završili posao . David Ferer nadigrao je Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6, dok je Rafael Nadal lako savladao Janka Tipsarevića - 6:1, 6:0, 6:2.

U nedelju su na programu dva preostala singla, koji će i definitivno odlučiti pobjednika meča Španija - Srbija.

Pobjednik duela u Benidormu sastaće se u drugom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa sa boljim iz meča Njemačka - Austrija, dok će poražena selekcija, krajem septembra igrati plej-of za opstanak u najelitnijem takmičenju.

Španija i Srbija su duel u Benidormu započele dan kasnije, jer je jak vetar u španskom gradu srušio dio tribina na stadionu u parku Tera Mitika u četvrtak kasno uveče, zbog čega su organizatori bili primorani da zatraže odlaganje susreta za 24 sata kako bi sanirali posljedice nevremena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC