• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Ništa nisam mogao da pogodim

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da je nezadovoljan igrom koju je pružio u protiv najboljeg igrača svijeta Rafaela Nadala.

 Tipsarević: Ništa nisam mogao da pogodim Izvor: MONDO

On je istakao da je na njegovu lošu partiju uticala katastrofalna podloga u Benidormu, ali i stil protivnika koji mu nikako ne odgovara.

"Očekivao sam drugačiji rezultat, ali sam već polovinom prvog seta potpuno izgubio kontrolu. Jedini način da se igra protiv Nadala je da se igra agresivno i da one lake lopte koje vam on pošalje, a šalje ih, idu tačno tamo gde ste željeli. A ja sam izgleda 'ustao ne lijevu nogu' i ništa nisam mogao da pogodim", rekao je Tipsarević poslije poraza rezultatom 1:6, 0:6, 2:6.

"Možda je izgledalo kao da želim namjerno da izgubim, ali znao sam da ću, ako se povučem nazad, tek onda izgledati kao budala, da će me Nadal istrčavati po terenu i da će to da bude poniženje. Zato sam i nastavio da napadam, ali me jednostavno nije išlo", dodao je 47. teniser svijeta.

Tipsarević je priznao da mu je poraz od Nadala jedan od najtežih u karijeri.

"Osjećao sam se vrlo loše na terenu. Očekuješ nešto, pošto si sam sebe navikao na dobre partije protiv najtežih protivnika, i onda se desi ovo", istakao je Tipsarević.

Reprezentativac Srbije je naveo i da je zemljani teren u Benidormu bio najlošiji na kome je ikad igrao i u jednom trenutku ga je nazvao "pješčanom plažom".

"Ovaj teren nije ličio na onaj na kome smo trenirali. Šljaka je bila previše krupna. Ne kažem da bi rezultat bio drugačiji, jer Nadal je na šljaci na potpuno drugom nivou u odnosu na ostale tenisere, ali bi možda bilo više takmičarskog duha", rekao je on.

"Možda je tako bilo zbog kiše. Ova nedelja je svakako najčudnija u mojoj karijeri. Prije meča su mi španske kolege pričale o Benidormu, za koji do tada nisam čuo. Rekli su mi da je vrijeme uvijek lijepo, da je sunčano. A ja sam na terenu za nedelju dana proveo dva i po sata", dodao je Tipsarević.

On je rekao i da prethodni poraz najboljeg srpskog igrača Novaka Đokovića od Davida Ferera nije uticao na njegovu igru u duelu sa Nadalom.

"Ništa se ne bi drastično promijenilo da je Đoković pobijedio, možda bih igrao sa nešto manje pritiska. Na meč sa Nadalom sam i gledao kao na individualni izazov, kao na duel sa igračem koji je na ovoj podlozi za četiri godine izgubio tri meča", naveo je Tipsarević.

Nadal je, ipak, ocijenio da Tipsarević nije igrao toliko loše koliko rezultat pokazuje.

"Janko nije pravio toliko grešaka kao Đoković na prethodnom meču. Ipak, na sve srpske igrače je uticalo to što su ovde sa tvrde podloge prešli na šljaku, a nisu imali vremena da se prilagode terenu. I nama su, međutim, uslovi bili isti", rekao je Nadal, ali i priznao da on uvijek i trenira u uslovima sličnim onima u Benidormu.

"Nije lako igrati prvi meč sezone na šljaci. Morate da se prilagodite potpuno drugačijim uslovima. Normalno je da mnogo griješite", dodao je prvi reket svijeta.

Nadal je ocijenio i da, u slučaju da u nedelju dođe do njegovog duela sa Đokovićem, srpski teniser neće ponoviti tako slabu partiju kao protiv Ferera.

"I u duelu sa Fererom vidjelo se da se Đoković polako prilagođavao podlozi. David je, međutim, odlično igrao, pa se to nije odrazilo na rezultat. Ipak, ne očekujem da ću igrati sa Đokovićem", istakao je Nadal.

(Beta, MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC