• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA: Još smo u igri, Đokoviću pokaži se

Srbija očekivala da rezultat poslije prvog dana bitke u Benidormu bude obrnut, ali...Sada je sve na Đokoviću, koji mora da nadmaši sebe.

 SRBIJA: Još smo u igri, Đokoviću pokaži se Izvor: MONDO

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da njegova ekipa i dalje ima šanse za pobjedu nad Španijom u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kup, iako je u Benidormu izgubila oba meča u singlu.

"Nisam očekivao poraz Novaka Đokovića, koji na svom prvom meču sezone na šljaci nije mogao da pronađe igru, ali dobro je što smo dobili dubl, pošto smo ostali u meču", rekao je Obradović novinarima poslije pobjede Nenada Zimonjića i Viktora Troickog nad Felisijanom Lopesom i Tomijem Robredom od 3:0.

Duel Srbije i Španije biće nastavljen u nedelju od 10 sati susretom najboljih tenisera dvaju ekipa Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Novak će morati da igra mnogo agresivnije nego danas, moraće da se bolje kreće. Na šljaci je, ipak, vrlo teško pobijediti Nadala. Novak ga je, međutim, ranije pobjeđivao, iako ne na zemljanoj podlozi, ali vjerujem da će biti to otvoren meč", naveo je Obradović.

Selektor Srbije je nagovijestio i da postoji mogućnost da na petom meču, koji bi mogao da bude odlučujući ako Đoković pobijedi Nadala, Tipsarevića zamijenim Troickim.

"Viktor je pokazao izuzetnu formu, a i u prvom izboru za drugog singl igrača nijanse su odlučivale da Tipsarević dobije tu ulogu. Ne mogu, ipak, da kažem ništa dok se ne završi duel Đokovića i Nadala", rekao je Obradović.

Troicki je istakao da je spreman za tu mogućnost. "Osjećam se sjajno, u dobroj sam formi i spreman. Nadam se prije svega da će taj peti meč imati rezultatski značaj", naglasio je Troicki.

Zimonjić je priznao da je i on očekivao da poslije prva dva meča u singlu i dubla Srbija ima vođstvo od 2:1, ali je potom u polušali rekao: "Srbiju niko ne može da pobijedi za jedan dan". On je, takođe, naglasio da sada sve zavisi od Đokovića pred kojim je težak zadatak u susretu sa Nadalom.

Najbolji teniser svijeta, naime, nikada na šljaci nije izgubio u meču koji se igra na tri dobijena seta, a takvih je do sada odigrao 50. Taj podatak ulio je optimizam selektoru Španije Alberu Kosti.

"Duel Nadala i Đokovića sada je najvažniji. Duel dvije najveće zvijezde ovog meča", rekao je Kosta.

"Đoković danas nije igrao na svom nivou, nije se još prilagodio šljaci, što je za nas mnogo lakše. David je, takođe, bio izuzetan. Svaki meč sa Đokovićem je, ipak, veoma težak, ali vjerujem u pobjedu Nadala koji ima pozitivan učinak u duelima sa njim", dodao je Kosta.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC