• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbi "smazali" Rumune za doručak

Mnogo više od trofeja osvojenog u Egeru raduje sjajna igra srpske selekcije, koja je cio turnir odigrala bez kapitena Vanje Udovičića.

 VATERPOLO: Srbi "smazali" Rumune za doručak Izvor: MONDO

Na krilima odlične igre i neriješenog rezultata u susretu sa Mađarskom (11:11), vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je u nedelju Rumuniju - 12:3 (4:0, 3:0, 4:3, 1:0) u poslednjem kolu Volvo turnira u Egeru.

Zahvaljujući visokoj pobjedi, ali i tome što su domaćini Mađari dobili selekciju SAD "samo" sa 13:4, srpski "delfini" osvojili su prvo mjesto na turniru. Aktuelnim olimpijskim šampionima bila je potrebna pobjeda od 11 golova razlike za ukupni trijumf.

Mnogo više od trofeja raduje sjajna igra srpske selekcije, koja je cio turnir odigrala bez kapitena Vanje Udovičića.

U duelu sa Rumunijom demonstrirana je sila. Prvi gol protivnici su dali tek u trećoj četvrtini i to iz peterca u 17. minutu, što dovoljno govori o razlici u klasi. Kao i u meču sa Mađarskom, Andrija Prlainović bio je pucački raspoložen - ponovo četiri puta u metu, a golman Gojko Pijetlović iskoristio je ukazanu šansu i još jednom pokazao visoku klasu.

Trostruki strijelac bio je Slavko Gak, a po dva pogotka postigli su Filip Filipović i Stefan Mitrović. Treba zabilježiti i pogodak debitanta Borisa Vapenskog, njegov prvi za srpski državni tim, kao i partiju drugog centra Petra Filipovića (obojica su igrači Vojvodine).

"Drago mi je da se nismo opustili poslije utakmice sa Mađarima. Igrali smo od početka veoma angažovano i Rumuni nisu mogli da nas isprate", izjavio je Živko Gocić.

Srbija u nedelju uveče iz Budimpešte putuje u Atinu, gdje je u utorak očekuje susret sa Grčkom u trećem kolu Svjetske lige.

U timu neće biti Gojka Pijetlovića koji je zbog klupskih obaveza morao da se vrati u Kotor, Vapenskog i Petra Filipovića, ali pridružiće se Vanja Udovičić i Slobodan Nikić.

BAZEN: Bičkej.GLEDALACA: 600. SUDIJE: Špigel (Nemačka), Stankievic (SAD). IGRAČ VIŠE: Srbija 13 (6), Rumunija 8 (2). PETERCI: Rumunija 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Avramović, Gocić, Vapenski 1, Gak 3, D. Pijetlović, Aleksić, Rađen, F. Filipović 2, Prlainović 4, S. Mitrović 2, P. Filipović, B. Mitrović. SELEKTOR: Udovičić.

RUMUNIJA: Stoenesku, Đoanta, Negreanu, Đovanesku, Josep 1, Busila, Popesku, Kretu, Edvard 1, Đakonu, Giban 1, Kadar, Tarnoveci, Nensiu, Dragusin. SELEKTOR: Kovač.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC