• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Zadovoljni i Đoković i Nadal

Novak Đoković je izgubio od Rafaela Nadala u tri seta, ali je izjavio da je zadovoljan pruženom partijom u meču Dejvis kupa u Benidormu.

 DK: Zadovoljni i Đoković i Nadal Izvor: MONDO

"Zadovoljan sam, jer sam igrao mnogo bolje nego (u subotu) protiv (Davida) Ferera, a pri tom nisam bio sasvim spreman. Teško je sa brze podloge preći na šljaku i odmah igrati sa najboljima na svijetu na toj podlozi", rekao je Đoković poslije poraza rezultatom 4:6, 4:6, 1:6.

Novak je ocijenio da je Nadal najdominantniji igrač na šljaci svih vremena.

"Treba, ipak, vjerovati da ću protiv njega ubuduće imati više uspjeha na šljaci. Niko nije nepobjediv, iako je on vjerovatno najdominantniji igrač svih vremena na jednoj podlozi".

Dok je Španija obezbijedila mjesto u četvrtfinalu, Srbija će takmičenje nastaviti tek u septembru, kada će igrati "baraž" za opstanak u Svjetskoj grupi.

"Nadam se samo da ćemo imati sreće na žrijebu, da ćemo ostati u Svjetskoj grupi i da ćemo sledeće godine dobiti lakšeg protivnika u prvom kolu, pošto u ove dvije sezone stvarno nismo imali sreće sa Rusima i Špancima", podsjetio je Đoković.

Najbolji srpski teniser ocijenio je i da mu je u pojedinim trenucima meča sa Nadalom nedostajalo strpljenja.

"Pobjednika je odlučilo nekoliko poena, nekoliko neiznuđenih grešaka koje sam napravio jer nisam imao strpljenja", kazao je Đoković, koji je isfrustriran događajima na terenu u jednom trenutku skinuo šorts.

Neki su to shvatili kao provokaciju Nadala, ali Novak je rekao da nije želio da to izgleda kao provokacija.

"Izuzetno poštujem Nadala, koji iz dana u dan dokazuje da zaslužuje prvo mjesto na svijetu i koji je izuzetan sportista, primjer za ostale. Uradio sam to zbog svojih frustracija, bio je malo neobičan potez za tenis. Nadam se da niko to nije shvatio pogrešno", pojasnio je treći teniser svijeta.

Bio je zadovoljan i Nadal, zbog pobjede, ali i zato što je odigrao mnogo teži meč nego sa Jankom Tipsarevićem, kojem je prepustio svega tri gema.

"Novak je igrao mnogo bolje nego u subotu, ali i ja sam igrao dobro, pogađao kada je trebalo... Ljudi ne cijene dovoljno to što je Đoković treći na svijetu, do tog mjesta je izuzetno teško doći", naglasio je prvi reket svijeta.

"Prošlo je tek dva mjeseca od početka sezone, a on je već osvojio jednu titulu. Razumijem zašto nije pružio bolje partije, tek je prešao na šljaku, a to je zaista teško... Poželio sam mu sreću u nastavku sezone", dodao je Nadal.

Iz Nadalovih usta u božije uši...

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC