• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Francuzi u autu, Izrael iz inata

U četvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa igraće Argentina - Češka, Hrvatska - SAD, Izrael - Rusija i Njemačka - Španija.

 I Francuzi u autu, Izrael iz inata Izvor: MONDO

U četvrtfinale Svjetske grupe Dejvis kupa za 2009. godinu, pored branioca titule Španije koja je sa 4:1 eliminisala Srbiju u Benidormu, plasirali su se još Argentinci, Česi, Amerikanci, Hrvati, Izraelci, Rusi i Nijemci.

Poznati su i parovi u borbama za polufinale: Argentina - Češka, Hrvatska - SAD, Izrael - Rusija i Njemačka - Španija.

U nedjelju, 8. marta, završeni su svi dueli prvog kola, poslije kojih je poznato i kojih će se osam reprezentacija, uključujući i srpsku, od 18. do 20. septembra ove godine boriti sa "zonašima" za opstanak u Svjetskoj grupi DK za 2010. godinu.

To su Holandija, Francuska, Švajcarska, Čile, Švedska, Rumunija i Austrija.

Rivali ovih reprezentacija biće Belgija, Italija, Ukrajina i pobjednici duela Južna Afrika - Belorusija, Japan - Uzbekistan, Indija - Australija, Kolumbija - Urugvaj i Kanada - Ekvador.

Amerikanci su iskoristili povredu leđa od koje se oporavlja Rodžer Federer i bez problema pobijedili Švajcarsku na svom terenu, pred više od 15.000 gledalaca. Jedanaesti put u karijeri, Endi Rodik je donio odlučujući poen za svoju reprezentaciju, ovog puta pobjedom od Stanislasom Vavrinkom (6:4, 6:4, 6:2).

Izrael je napravio iznenađenje i pobijedio u Švedskoj u duelu koji je bio obojen i političkim bojama, jer je organizator meča u Malmeu odlučio da zbog "nemogućnosti da obezbijedi sigurnost učesnicima meča", ovaj duel bude odigran pred praznim tribina.

Odlučujući, treći poen za Izraelce, pri rezultatu 2:2, donio je Harel Levi, koji je poslije tri časa i 34 minuta sa 6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 8:6 dobio Andreasa Vinsikueru.

Nikolas Kifer donio je treći poen Nemcima u duelu sa Austrijom i to protiv Jirgena Melcera (7:6, 6:4, 6:4).

Vatreno je bilo i u Ostravi, gdje su Česi pred 7.500 gledalaca savladali, po mnogima, jedne od najvećih favorita za "salataru", Francuze. Pri vođstvu 2:1 za Češku (Berdih dobio Simona, Conga dobio Štepaneka, a Štepanek i Berdih nadigrali Lodru i Gaskea), odlučujuću pobjedu u nedjelju ostvario je Radek Štepanek nad prvim reketom Francuske Žilom Simonom (7:6, 6:3, 7:6), koji je teško podnio dva poraza u singlu.

Argentinci i Hrvati nisu ostavili ni poen rivalima, Holandiji i Čileu, dok su Rusi, za koje su u singlu igrali Tursunov i Safin, u Rumuniji izgubili samo dubl.

REZULTATI 1. KOLA SVETSKE GRUPE DEJVIS KUPA:

Argentina - Holandija 5:0

Češka - Francuska 3:2

SAD - Švajcarska 3:1

Hrvatska - Čile 5:0

Švedska - Izrael 2:3

Rumunija - Rusija 1:4

Nemačka - Austrija 3:2

Španija - Srbija 4:1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC