• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Na redu su Grci

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak uveče igraće važan meč u trećem kolu Svjetske lige protiv Grčke u Atini.

 VATERPOLO: Na redu su Grci Izvor: MONDO

"Svakako da nas očekuje važan susret. Grci su podmladili tim i poput nas žele da brzo stvore pravu atmosferu. Ne treba da donosimo prebrzo zaključke poslije turnira u Egeru (na kojem je Srbija trijumfovala). To nije ni logično. Tek je početak rada a bili smo bez kapitena Vanje Udovičića i iskusnog centra Slobodana Nikića koji će biti u sastavu protiv Grka", izjavio je selektor srpskog tima Dejan Udovičić.

U dosadašnjem toku Svjetske u našoj grupi, i Srbi i Grci su "smazali" Francuze. Srbija je dobila 12:6, a Grci su bili još ubjedljivi protiv "galskih petlova" - 16:6.

Poslije uspjeha u Egeru, ali prije svega dobre igre i nerešenog rezultata protiv domaćina Mađara, vaterpolisti Srbije zrače optimizmom.

"Naša glavna briga je London i Olimpijske igre 2012. godine. Do tada ima dosta utakmica i turnira. Želja nam je da se nađemo u prilici da peti put uzastopno osvojimo Svetsku ligu. U svaki meč moramo da uđemo kao da je u pitanju finale. Grci su se podlmadili, ali posebno na svom bazenu mogu da budu jako nezgodan protivnik. Ukoliko ostvarimo dobar rezultat tada bi mogli da kažemo da smo odradili veliki posao na putu za prvo mesto u grupi", kaže Slobodan Soro, inače najbolji golman turnira Volvo kup u Egeru.

Jedan od najmlađih u srpskom timu Stefan Mitrović uvek razmišlja pozitivno: "Uvijek idemo na pobjedu i nema razloga da tako ne bude i ovog puta. Eger je pokazao da imamo potencijal i da možemo da se svakome suprostavimo. Rezultat sa Mađarima nam je donio samopouzdanje, tradicija naših uspjeha protiv njih se nastavila".

Utakmica protiv Grčke biće odigrana u Pireju od 20 časova. Poslije Grčke sljedeći ispit srpske ekipe duel sa Francuskom u Marseju 29. aprila. Interesantno je da će vaterpolisti Partizana, koji u najvećem dijelu čine reprezentaciju Srbije, dva puta u mjesec dana igrati u Marseju.

Naime, u posljednjem kolu takmičenja po grupama, u meču bez značaja, crno-bijeli će 21. marta igrati protiv Marseja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC