• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener i direktor namještali mečeve Kila

Zvonimir Serdarušić i Uve Švenker osumnjičeni su da su od 2000. godine namještali utakmice koje je Kil igrao u Ligi šampiona.

 Bivši trener i direktor namještali mečeve Kila Izvor: MONDO

Istraga povodom namještanja utakmica najtrofejnijeg njemačkog rukometnog kluba Kila u Ligi šampiona sužena je na bivšeg trenera Zvonimira Serdarušića i sportskog direktora Uvea Švenkera, saopšteno je iz javnog tužilaštva u Kelnu.

U saopštenju se navodi da su istražni organi odustali od dokazivanja kolektivne krivice čelnika kluba i koncentrisali se na prvog operativca i donedavnog trenera kluba.

Švenker i Serdarušić osumnjičeni su da su od 2000. godine namještali utakmice koje je Kil igrao u Ligi šampiona, a kako tvrdi "Špigl", sumnja se da je u tom periodu bilo lažirano najmanje deset mečeva. O kojim se utakmicama radi, državno tužilaštvo nije željelo da saopšti dok istraga ne bude završena.

Hrvatski trener i visoki funkcioner Kila demantovali su umiješanost u namještanje utakmica, ali je Upravni odbor kluba u nedjelju saopštio da se Švenker nalazi na godišnjem odmoru.

Serdarušiću je prošlog ljeta upravo Švenker uručio otkaz, iako je on punih 15 godina uspješno vodio ekipu i postao jedan od najtrofejnijih klupskih trenera u Njemačkoj svih vremena.

Hrvatski stručnjak se u međuvremenu dogovorio sa upravom Levena da preuzme tim od naredne sezone, ali je nedavno izjavio da zbog zdravstvenih problema neće moći da prihvati taj posao.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC