• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toro Roso: Teško da ćemo ponoviti 2008.

Ekipa Toro Roso poslednja je predstavila svoj bolid STR4 za novu sezonu.

 Toro Roso: Teško da ćemo ponoviti 2008. Izvor: MONDO

Automobil tima Toro Roso umnogome podsjeća na onaj koji će koristiti Red Bul u predstojećoj sezoni, a pokretaće ga Ferarijevi motori.

"Testovi koje smo obavili prethodnih dana pokazuju da imamo dobar bolid, koji, osim što lijepo izgleda, obećava solidne rezultate. Tehnologija Red Bula je veoma pouzdana i mislim da su glavni dizajner Adrijan Njui i njegov tim stručnjaka odradili veoma dobar posao", istakao je šef ekipe Franc Tost na predstavljanju bolida u Barseloni.

Čelnici italijanske ekipe saopštili su da će tim u 2009. godini pokušati da na svakoj trci napravi dobar rezultat, ali su naglasili da je neralno očekivati da ponove rezultate iz prethodne sezone.

Toro Roso je u 2008. zabilježio najbolji rezultat u istoriji, osvojivši 39 poena, što im je u konkurenciji konstruktora donijelo šesto mjesto, jedno ispred sestrinskog tima Red Bula.

"Jasno je da smo u 2008. godini premašili sve ciljeve i postigli najbolji rezultat ikada. Ove godine imaćemo zadatak da na svakoj trci pružimo maksimum, iako smo svjesni da će naši uspjesi umnogome zavisiti od rezultata ostalih timova", rekao je Tost.

Toro Roso u 2009. godini neće moći da računa na Sebastijana Fetela, koji je prošle sezone donio timu prvu pobjedu u F1 šampionatu na trci u Monci. Umjesto mladog Nijemca, koji je na italijanskom Gran priju upisao u istoriju kao najmlađi pobjednik jedne F1 trke, za ekipu će voziti Francuz Sebastijan Burde, koji je ostao u ekipi i novajlija Sebastijan Buemi. Švajcarac će debitovati u Formuli 1, nakon što je prošle sezone "ispekao zanat" kao test vozač Red Bula.

Nova sezona Formule 1 startuje 29. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC