• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pilić: Dobili bismo Špance u Beogradu

Nikola Pilić, savjetnik u Dejvis kup reprezentaciji Srbije, smatra da bi Đoković i društvo pobijedili Španiju da se meč igrao u Beogradu.

 Pilić: Dobili bismo Špance u Beogradu Izvor: MONDO

"Ovo što ću reći nije opravdanje nego objašnjenje zašto smo izgubili. Prvo i osnovno, igrali smo protiv pobjednika Devis kupa, koji je do titule došao u gostima i to bez Nadala. Drugo, igrali smo na njihovoj šljaci, na kojoj Nadal ne gubi. Treće, na terenu je bilo više zemlje nego što je trebalo, bilo je i više vlage, ali to je nešto što ide sa domaćinstvom u Dejvis kupu. Četvrto, trebalo bi biti objektivan i reći da smo mi još slabiji tim od njih. Da smo igrali u Beogradu, na brzoj podlozi i pred našom publikom, vjerujem da bismo ih dobili", poručio je iskusni teniski stručnjak u razgovoru za "Novosti".

Pilić uvjerava i da je srpskim teniserima nedostajalo vrijeme za prilagođavanje na uslove u Benidormu da bi ostvarili bolji rezultat.

"Nedostajalo nam je bar osam sati dobrog treninga. Zašto je Novak igrao bolje protiv Nadala nego protiv Ferera? Zato što je tri sata bio na tom terenu i sticajem okolnosti 'trenirao' kroz taj meč. Da je drugog dana igrao sa Fererom, vjerujem da bi ga dobio. Da je iskoristio set lopte koje je imao, možda bi se i tada sasvim vratio".

Pilićevi ciljevi su jasni i ostvarljivi.

"Srbija mora da bude stalno u Svjetskoj grupi i to je bio jedan od ciljeva kada sam se prihvatio posla. Uspjeli smo, ali još se nismo ustalili. I to ćemo uspjeti"...

Priznao je Nikola Pilić da su mu predsjednik TSS Slobodan Živojinović i generalni sekretar Dušan Orlandić ponudili funkciju savjetnika i u FED kup reprezentaciji.

"Ponudili su mi, ali u ovom trenutku nekako nisam sklon da prihvatim tu ponudu. Nisam siguran koliko bih ovo što sam postigao u muškom timu, a to je da se tačno zna ko šta radi do najsitnijih detalja, uspio da brzo ostvarim u ženskom timu.

Na pitanje da li aludira na uticaje "mama i tata", Nikola Pilić je odgovorio:

"Nema kod mene mama i tata... Roditeljima svaka čast što su igrače doveli tu gdje jesu, ali kad se uđe u reprezentaciju tu njihova uloga prestaje. Mogu da dođu da navijaju", zaključio je Nikola Pilić uz konstataciju da još nije definitivno odbio ponudu.

(MONDO, foto MN Press, TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC