• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac u Banjaluci promovisao Univerzijadu

Organizatori Univerzijade 2009 promovisali su u Banjaluci ovo takmičenje i program u kome će učestvovati i volonteri iz RS.

 Divac u Banjaluci promovisao Univerzijadu Izvor: MONDO

Osim članova Izvršnog komiteta i delegacije Beograda, promociji u Banjaluci prisustvovao je i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac kome je ovo bila prva službena posjeta od preuzimanja dužnosti, te jedan od njegovih najbližih saradnika i prijatelja, Žarko Paspalj.

Divac je izrazio zadovoljstvo što će se u organizaciju najvećeg sportskog takmičenja u 2009. godini u Srbiji uključiti i studenti iz RS.


"Raduje me što će mladi iz RS aktivno učestvovati u organizaciji Univerzijade i da će moći da prenesu svoja iskustva kada jednog dana Banjaluka bude dobiju Univerzijadu i to je veoma pozitivno", rekao je Divac.

Kao igrač Divac je učestvovao na Univerzijadi u Zagrebu 1987. godine koja je prema njegovim riječima sjajno organizovana, ali je istakao da želi da se Beograd pokaže u još boljem svjetlu.

"Veoma je bitno da se predstavimo u najboljem svjetlu, ne samo Beograd već svi mi koji imamo sportski duh na ovim prostorima i zato mi je drago što sam danas u Banjaluci“, rekao je Divac.

U Banjaluci je u utorak i zvanično potpisan sporazum o saradnji između organizatora Univerzijade i Ministarstva za porodicu omladinu i sport RS, prema kome bi se u  Beogradu bi se u julu trebalo naći oko 350 volontera iz RS.

Na Univerzitetskom kampusu i Trgu Krajine održane su promocije volonterskog programa što je privuklo veliki broj mladih, pa su vrlo brzo ispunjene i prve prijave iz RS za volontiranje na Univerzijadi 2009.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da Banjaluka osjeća potrebu da se angažuje oko ove manifestacije i da je to vrlo pozitivna stvar.

"Univerzijada se održava u Beogradu, ali i mi se osjećamo kao domaćini i daćemo svoj doprinos, kroz volontere i druge aktivnosti u organizaciji Univerzijade. To je jedan veliki događaj, ne samo za Beograd i Srbiju već za čitav region“, istakao je premijer RS.

Na Univerzijadi 2009 koja će se održati u Beogradu od 1. do 12. jula učestvovaće oko 10.000 volontera, a već do sada u Srbiji se prijavilo njih 13.000, kao i 200 inostranih volontera koji su poslali prijave iz 36 zemalja svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC