• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer i u 2009. bez trenera

Australijanac Daren Kejhil ipak neće biti novi trener Rodžera Federera.

 Federer i u 2009. bez trenera Izvor: MONDO

Nakon probnog rada zaključili su da ovaj ne bi mogao da prati Federera na turnirima onoliko koliko bi želio švajcarski teniser.

Doskorašnji trener Dejvis kup tima Australije, Kejhil ima dvoje male djece i prije nekoliko godina se preselio iz Adelejda u Las Vegas, kako bi u kontinuitetu radio sa Andreom Agasijem.

"Daren je sjajna osoba i mislim da bi se odlično složio sa Rodžerom, ali putovanja bi bila veliki problem. Rodžer živi u Švajcarskoj i trenira u Dubaiju, dok je Daren organizovao sebi život u Vegasu. Utvrdio je da bi 20 i više nedjelja odsustva od kuće bilo previše za njega", objasnio je Federerov menadžer, Toni Gadsik.

Federer je u karijeri imao samo dvojicu pravih učitelja. Prvi je bio Australijanac Piter Karter, koji ga je usmjeravao u juniorskim danima. Nažalost, Karter je 2002. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Južnoj Africi.

Švajcarac je u to vrijeme već radio sa Šveđaninom Peterom Lundgrenom, ali poslije razlaza sa njim 2003, više nije mogao da pronađe odgovarajućeg trenera. Jedno vrijeme je bio sam, zatim je između 2005. i 2007. povremeno sarađivao sa Tonijem Roučom, pa sa švajcarskim selektorom Severinom Lutijem i Amerikancem Hozeom Iguerasom...

Federer je stigao u Indijan Vels, gde će zaigrati prvi put od Australijan opena. Tamo je 1. februara izgubio u finalu od Rafaela Nadala (3:2).

"Severin Luti je doputovao sa njim, on je uvijek tu da pomogne... Sigurni smo da ćemo u najkraćem roku biti zatrpani ponudama, ali Rodžer ne traži samo trenera, nego i pravu osobu", naveo je Gadsik.

Pošto su Novak Đoković i Endi Marej još uvijek daleko iza na ATP listi, Federerov najveći rival će i u 2009. biti Nadal.

Španac je osvojio tri od posljednja četiri gren slem turnira i pobijedio Federera u posljednjih pet susreta.

"Nije da Rodžer igra lošije, već se Rafa popravio. Ima bolji slajs bekhend, servis i volej nego ranije, a u vrhunskom tenisu je i mali napredak dovoljan da promijeni odnos snaga. Rafin najbolji udarac (forhend) ide na Rodžerov najslabiji (bekhend), ali sve to nije dovoljno da ga ubjedljivo dobije. Po meni je Federer trebalo da pobijedi i na Vimbldonu i u Melburnu", prokomentarisao je Hoze Igueras.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC