• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SL): Partizan se kockao, ali pobijedio

Partizanu je pripao "derbi sezone", kako je okarakterisan duel 19. kola rukometne Superlige Srbije jedinih preostalih pretendenata na titulu.

 RUKOMET (SL): Partizan se kockao, ali pobijedio Izvor: MONDO

Crno-bijeli su pobijedili Kolubaru 27:26 (19:12) i preskočili je na tabeli. Sada su lideri sa 33 bodova, jednim više od Lazarevčana i na dobrom su putu da sa trona svrgnu Crvenu zvezdu, koja je odavno ispala iz šampionske trke.

Tim Saše Boškovića je nastavio sjajnu seriju, koja sada iznosi 15 utakmica bez poraza (od toga 14 pobeda), a prekinuo je niz Kolubare od 13 uzastopnih trijumfa. Ujedno, Partizan se revanširao najvećem rivalu u ovom prvenstvu za jesenji neuspjeh (22:23).

Međutim, domaćin je do slavlja pred 2.000 gledalaca u hali SC "Voždovac" na Banjici došao teškom mukom. Umalo od gotovog nije napravio veresiju.

Na poluvremenu je imao ubjedljivu prednost (19:12), ali je uprkos tome za pobjedu strahovao do posljednjeg minuta. U drugom poluvremenu, parni valjak je usporio, a Kolubara pokazala zašto je u vrhu srpskog rukometa. Ispostavilo se, međutim, da se kasno trgla, pa nije osvojila ni bod.

Poslije sedam minuta igre Partizan je vodio 6:1, a u 17. je bilo već 11:3. Činilo se da je pobednik odlučen.

Tako veliku prednost crno-bijeli su stekli odličnom igrom u napadu u kojoj su predvodnici bili kapiten Abutović i Martinović sa po četiri pogodaka. Istovremeno, pred golom je blistao Stojković.

Lazarevčani su imali kratki bljesak poslije 20 minuta kada su iskoristili odsustvo čuvara mreže Partizana (isključen na dva minuta) i sa tri uzastopna gola smanjili na 11:6.

Ipak, nisu imali rješenje za raspoloženog Martinovića, koji je do odlaska na odmor na kontu imao sedam pogodaka, a na semaforu je stajalo 19:12.

U nastavku su se uloge zamijenile. Partizan, koji je igrao sa manjim fondom igrača, nije više imao rješenja u napadu za znatno agresivniju odbranu rivala, koji je vješto koristio očigledno gubljenje daha crno-bijelih.

Poslije desetak minuta u drugom poluvremenu prednost domaćina se istopila na samo četiri gola - 21:17.

Partizan je nastavio da griješi. Promašio je dva penala, nije mogao da zatrese mrežu ni sa igračem više... I kazna je stigla.

U 51. minutu bilo je 25:25.

Marjanac je doveo crno-bijele u novo vođstvo 26:25, pa iako su gosti igrali sa igračem manje (isključen Mitrović) uspjeli su da opet izjednače preko Zubića.

Po povratku Mitrovića na parket, na dva minuta napolje je morao i Dačević, što je iskoristio Radosavljević koji je postavio konačan rezultat - 27:26.

Golman Partizana Stojković je u nastavku zaustavio šut Lomića, a njegovi saigrači su uspjeli da sačuvaju loptu minut i po koliko je ostalo do kraja.

Strijelci za Partizan: Martinović 8, Abutović 5, Radosavljević 4, Milinić 3, Tubić 3 (1 iz penala), Marjanac 2, Kladarin 1, Pilipović 1.

Strijelci za Kolubaru: Savić 5 (3 iz penala), Zubić 5, Mitrović 3, Dačević 3, Lomić 3, Jovanović 3, Nikolić 3, Bećirović 1.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC