• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPER G: Majer pogriješio, Svindalu globus

Aksel Lund Svindal osvojio je Kristalni globus u disciplini Super G.

 SUPER G: Majer pogriješio, Svindalu globus Izvor: MONDO

Njemu je za to u četvrtak bilo dovoljno i drugo mjesto na finalnoj trci sezone u Svjetskom kupu u švedskom Areu.

Norvežanin je, uprkos visokoj temperaturi, imao drugo najbolje vrijeme u dve vožnje, iza Vernera Hila i na taj način povratio titulu koju je osvojio 2007. godine.

Hilovo, pobjedničko vrijeme iznosilo je 1:13,41 minuta niz 2.172 metra dugu Olimpija stazu. To je Italijanu treća pobjeda u karijeri, druga u Super G discipline.

Svindal je bio sporiji za 0,07 sekundi, dok je treće mjesto pripalo još jednom Italijanu Kristofu Inerhoferu, koji je za pobjedničkim vremenom zaostao dve desetinke (0,20).

Norvežanin je sezonu u Super G disciplini završio sa 292 boda, Hil je bio drugi sa 256, a Didije Defago treći sa 242 boda.

"Loše sam spavao i imao sam jaku groznicu, ali nijedne sekunde nisam pomišljao da ne nastupim danas", rekao je Svindal, koji drži vođstvo i u generalnom plasmanu među skijašima u borbi za Veliki kristalni globus.

Osvajač tog trofeja iz 2006. godine, Austrijanac Benjamin Rajh propustio je priliku da se popne na podijum u Areu za jednu stotinku (0,01), trku je završio kao treći i dozvolio Svindalu da se dodatno odmakne u generalnom plasmanu. Razlika je sada 102 boda (1.009:907), ali do kraja sezone ostale su još dve trke u kojima je Rajh favorit: slalom i veleslalom.

Ipak, najveći gubitnik u četvrtak svakako je austrijska legenda, veteran Herman Majer (36), koji je vodio u plasmanu za Super G do starta trke, a onda je napravio grešku, poslije koje nije više imao respektabilno vrijeme, a ni bodove.

Majer je u karijeri četiri puta osvajao Veliki kristlani globus i pet puta je bio najbolji u Super G konkurenciji. Zbog greške koju je napravio, pao je na četvrto mjesto na kraju sezone u Super G-u.

(N. J. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC