• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPER G (Ž): Opet ta Lindzi Von...

Lindzi Von pridružila je najvažnijoj, tituli u generalnom plasmanu Svjetskog kupa i naslov pobjednice u Super G konkurenciji.

 SUPER G (Ž): Opet ta Lindzi Von... Izvor: MONDO

Ona je u četvrtak pobijedila na posjlednjoj trci u toj disciplini ove sezone, na finalu Svjetkog kupa u švedskom Oreu, i tako postala prva Amerikanka koja je u istoriji alpskog skijanja osvojila Kristalni globus u Super G disciplini, odnosno nekada superveleslalomu.

Von je stazu na kojoj je ranije tog dana Norvežanin Aksel Lund Svindal takođe osvojio titulu u Super G disciplini, prevezla za 1:20,63 minuta.

"Nadala sam se da ću poslije trijumfa u srijedu uspjeti da osvojim titulu i u četvrtak u Super G-u, jer nijedna Amerikanka nikada nije učinila tako nešto. Jako sam srećna. Kakva je ovo bila nedelja za mene...", izjavila je trenutno najbolja skijašica svijeta, osvajačica zlatne medalje u toj disciplini i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u skijanju, koje je održano u Val D'Izeru u Francuskoj.

To joj je 22. pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri...

Nadja Frankini iz Italije bila je druga (1:20,71), a tim rezultatom osvojila je i drugo mjesto u sezoni, kada je Super G u pitanju. Von je osvojila 461 bod, a Frankini 416.

"Pobijediti na pet uzastopnih trka u Super G-u je nešto što sam mislila da je nemoguće. Nevjerovatno... Na početku sezone nisam bila dobra u Super G trkama, ali kako je vrijeme odmicalo sve više sam hvatala ritam i držala sam se uz njega. Ovo je bila luda sezona za mene. Presrećna sam", dodala je Von, koja je rođena 18. oktobra 1984. godine u gradiću Sent Pol, blizu Mineapolisa.

U generalnom plasmanu, Von je uveliko trijumfovala sa 1.788 bodova, ispred Marije Riš iz Njemačke, koja je sakupila 1.359.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC